Slovenské kraje oslavujú príchod prvých detí v roku 2016

NETKY.SK • 1 Január 2016, 15:55 • 2 min
Slovenské kraje oslavujú príchod prvých detí v roku 2016

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Prvým dieťaťom Liptova sa stal Andrejko z Liptovského Jána. Narodil sa dnes po ôsmej hodine ráno v Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš. Mal 3 560 gramov a 51 centimetrov.

slovakia

left justify in out

Prvým tohtoročným Liptovskomikulášanom sa stala o 9:40 Zara. Na svet prišla cisárskym rezom, mala 3 730 gramov. Vyrastať bude v mestskej časti Palúdzka. Minulý rok sa v nemocnici v Liptovskom Mikuláši narodilo 646 detí, čo je o sto viac ako v roku 2014, potvrdila pre agentúru SITA službukonajúca sestra z pôrodníckeho oddelenia nemocnice.


Ružomberský okres má svojho prvého novorodenca z Komjatnej. Tomáš prišiel na svet v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP Ružomberok dnes o 10:25. Mal 2 850 gramov a 49 centimetrov. V minulom roku sa tu narodilo 595 detí. Oproti roku 2014 je to o 22 novorodencov viac, dodala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.

 

Prvého dieťaťa v tomto roku sa v Prešove dočkali až dnes presne o 10:00. Malá Michaela, ktorá sa narodila 39-ročnej prvorodičke Zuzane, je nielen prvým narodeným dieťaťom vo FNsP J. A. Reimana v Prešove, ale zároveň aj prvou Prešovčankou, ktorá prišla na svet 1. januára 2016. „Dievčatko prišlo na svet cisárskym rezom a je v poriadku. Jeho miery sú 3 750 gramov a 51 centimetrov,“ informovala hovorkyňa.

 

Prvou narodenou Popradčankou v tomto roku je Patrícia, ktorá prišla na svet 24 minút po polnoci v nemocnici v Poprade. Narodila sa prvorodičke, obaja rodičia sú z Popradu. „Nebol to prirodzený pôrod, dieťatko prišlo na svet cisárskym rezom. Obe sú v poriadku,“ informovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda.

 

Dieťatko váži 3 320 gramov a meria 40 centimetrov. Podľa hovorkyne ide pravdepodobne aj o prvé tohtoročné dieťa narodené na Slovensku. Ďalšie dievčatko prišlo v popradskej nemocnici na svet o 6:51, volá sa Milica.

 

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal navštívi prvú tohtoročnú Bratislavčanku na I. gynekologicko-pôrodníckej klinike Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej dnes o 15:30.
 

Prvým novoročným bábätkom Banskobystrického kraja je Veronika, ktoré sa narodilo vo zvolenskej nemocnici. Veronika prišla na svet o 2:20, váži 3 820 gramov a meria 56 centimetrov. Ako agentúru SITA informovala tlačová hovorkyňa spoločnosti AGEL SK Marta Csergeová, druhým novorodencom je chlapec Alex, ktorý sa narodil o piatej hodine ráno. O 6:10 sa narodilo dievčatko Lucia. Prvým tohtoročným Zvolenčanom je Maxim, ktorý prišiel na svet o 8:25. 


"Dnes sme priviedli na svet už štyroch novorodencov a ešte predpokladáme jeden pôrod," uviedol službukonajúci lekár pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Zvolen Andrej Jenčo.

 

Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne prišli v Novom roku na svet už štyria novorodenci. Prvé bolo dievčatko, ktoré sa narodilo už pol hodinu po príchode Nového roku.

Ako TASR informovali z kliniky pediatrie a neonatológie FN Trenčín, prvým tohtoročným novorodencom bola o 0.30 hodine Eliška, ktorá po narodení merala 51 centimetrov, jej hmotnosť bola 3690 gramov.

 

V Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Prievidzi so sídlom v Bojniciach sa podľa lekárky Janette Dvorskej narodil prvý novorodenec o 2.38 hodine nadránom. Mamička zo Zemianskych Kostolian priviedla na svet Alžbetku s mierami 3080 gramov a 48 centimetrov. V NsP v Myjave sa v tomto roku zatiaľ nenarodil nikto, v považskobystrickej NsP už prvého tohtoročného novorodenca majú, narodiť sa mal po siedmej hodine ráno. Personál tamojšej pôrodnici však ďalšie údaje neposkytol.

 

Prvým tohtoročným Košičanom je malý Samuel. Na svet prišiel o 3.20 v súkromnej Nemocnici Košice – Šaca. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Monika Murová, chlapček je zdravý, meria 50 centimetrov a váži 2760 gramov. Samuel je druhým bábätkom v rodine. Popoludní príde do nemocnice privítať malého Samka a pozdraviť jeho matku primátor mesta Košíc Richard Raši.

 

img

Zľava: Matka Etela Kondášová, malý Samuel Kondáš a otec Peter Kondáš 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona