Slovenské kluby vyzbierali v Adventných kolách takmer 10-tisíc eur

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:51 • 2 min
Slovenské kluby vyzbierali v Adventných kolách takmer 10-tisíc eur

BRATISLAVA - Kluby najvyššej slovenskej futbalovej súťaže podporia dvanásť charitatívnych projektov vo svojich regiónoch celkovou čiastkou 9208 eur.

slovakia

left justify in out

Práve takúto sumu sa im podarilo vyzbierať v tzv. "Adventných kolách", posledných dvoch kolách Fortuna ligy v tomto kalendárnom roku.

 

"Dobre vieme, že ekonomická situácia u nás nie je jednoduchá. O to viac nás teší úspech projektu ´Adventné kolá´. V porovnaní s minuloročným ´Mikulášskym kolom´ sme dokázali získať takmer dvakrát viac prostriedkov, ktoré poputujú na dobrú vec. Verím, že sa nám tak podarí počas sviatočného obdobia aspoň trochu potešiť všetkých tých, ktorým je určená naša pomoc. Chcem touto cestou poďakovať fanúšikom, ale aj hráčom a funkcionárom, jednoducho každému, kto sa zapojil do projektu a prispel k jeho úspešnej realizácii," povedal v tlačovej správe prezident riadiacej organizácie najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák.


Symbolom tohtoročných "Adventných kôl" boli medovníčky. Časť z nich vyzdobili aj futbalisti a za dobrovoľný príspevok ich rozdali svojim blízkym či fanúšikom. Medovníčky si mohli vziať aj diváci na všetkých decembrových zápasoch Fortuna ligy.

 

"Každý klub si vybral organizáciu či jednotlivca vo svojom regióne, ktorému chce pomôcť. Celý výťažok z projektu
´Adventné kolá´ už máme na zvláštnom účte Nadácie ÚLK a v najbližších dňoch ho rozdelíme jednotlivým príjemcom. Už teraz sa tešíme na ďalšie podobné aktivity v oblasti spoločenskej zodpovednosti, ktoré pripravujeme na budúci rok,"
vyhlásil výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies