Slovenské hokejové kluby odmietli vstup zahraničných klubov do extraligy

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 13:00 • 2 min
Slovenské hokejové kluby odmietli vstup zahraničných klubov do extraligy

BRATISLAVA - V budúcej sezóne slovenskej hokejovej Tisport Ligy sa nepredstaví žiadny klub zo zahraničia. Zástupcovia tipsportligistov o tom rozhodli v tesnom hlasovaní, informoval špecializovaný web hokejportal.sk.

slovakia

left justify in out

"Počas zasadnutia klubov Tipsport ligy bolo klubmi odporučené predstavenstvu Pro Hokeja neprijať ponuky zahraničných účastníkov týkajúce sa nasledujúcej sezóny. To znamená, že v nasledujúcej sezóne nebude v Tipsport Lige vystupovať zahraničný tím. Týkalo sa to konkrétne klubov z Maďarska a Poľska," uviedol pre hokejportal.sk generálny manažér spoločnosti Pro Hokej Richard Lintner.

 

Záujem o štart v najvyššej slovenskej súťaži mal ale okrem Maďarov a Poliakov aj český druholigový Vsetín. Ten má podľa medializovaných informácií záujem o kúpu licencie alebo fúziu s Piešťanmi. "My ako Tipsport Liga sme so Vsetínom nikdy nerokovali. Nás sa táto téma netýkala, preto sa k nej ani nechcem vyjadrovať. Ak sa týkala jednotlivých klubov, musí to komunikačne vyriešiť konkrétny klub. My ako riadiaci orgán sme riešili ponuky z poľskej a maďarskej strany. Športová rada, teda kluby, odporučili predstavenstvu neprijať zahraničného účastníka. Predstavenstvo toto rozhodnutie rešpektovalo," dodal Lintner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies