Slovenské hádzanárky favorita neprekvapili, Poloza potešila Szarková

NETKY.SK • 17 December 2014, 09:18 • 2 min
Slovenské hádzanárky favorita neprekvapili, Poloza potešila Szarková

ZÁHREB - Slovenské hádzanárky sa vo svojom predposlednom vystúpení na ME o senzáciu nepostarali. So Švédkami podľa očakávania prehrali v Záhrebe 22:31, keď ich o lepší výsledok pripravili zbytočné technické chyby i tri nepremenené sedmičky.

slovakia

left justify in out

Hráčky po zápase skloňovali aj stredajší duel s Nemeckom, ktorý rozhodne o ich konečnom umiestnení vo štvrťfinálovej skupine i na šampionáte. Najlepšie môžu Slovenky skončiť na 10. mieste.

 

"Švédky majú kvalitnejší tím a počas celého zápasu mali nad priebehom kontrolu," priznal šéf slovenskej lavičky Dušan Poloz. Toho potešila najmä jeho zverenka v reprezentačnom i klubovom tíme Baník Most Simona Szarková. "Poznáme jej potenciál a dnes to dokázala. Predtým ju pribrzdila choroba, ale dnes ukázala čo vie." Szarková sa vrátila do kádra po dvojzápasovej absencii a stala sa so siedmimi gólmi najlepšou strelkyňou i hráčkou tímu. "Som rada, že mi vyšiel návrat do zostavy. Bolo to trochu ťažšie a mala som aj obavy, keďže som bola chorá a dlhšie nehrala. Ale najmä v prvom polčase to išlo, v tom druhom mi už asi dochádzali sily," uviedla šikovná spojka.

 

V ofenzíve Szarkovej gólovo konkurovala najmä Monika Rajnohová, autorka piatich gólov: "Snažili sme sa, išli sme do toho na sto percent. Sily už ubúdajú ako každému na šampionáte a aj preto tréner trochu obmenil posty v zostave. V druhom polčase keď sme sa doťahovali, tak sme urobili veľa zbytočných chýb v prechode do útoku, boli sme príliš zbrklé a to sa nám vypomstilo. Čaká nás Nemecko, nie je to slabý súper, ale dáme do toho všetko a verím, že nejaký bod uhráme."

 

Krídelníčka Lýdia Jakubisová prepisovala históriu a je novou spolurekordérkou v počte dosiahnutých gólov na ME v drese Slovenska. V utorok zaznamenala dva góly a s celkovým súčtom 21 sa dotiahla na Andreu Šalatovú. Tá na ME pred dvadsiatimi rokmi mala na konte zhodný počet presných zásahov. "Takéto rekordné štatistiky vôbec nesledujem a nerozmýšľam nad tým, ale určite to poteší. Ešte máme pred sebou jeden zápas, tak dúfam, že ešte tých gólov bude aj viac. Do rozhodujúceho zápasu s Nemeckom musíme dať všetko, tak ako v základnej skupine so Srbskom. Dnes sme podľa mňa mohli Švédkam viac vzdorovať, bohužiaľ to skončilo o deväť."

 

Iba z tribúny mohla už duel so Švédskom sledovať Martina Školková. Zranenie z predchádzajúceho stretnutia s Holandskom ju definitívne vyradilo z hry, nahradila ju na súpiske práve Szarková. "Škoda, pretože šampionát som si užívala. Mám ale problémy s ohybnosťou v oblasti kľúčnej kosti, je to zapálené a bolestivé. Takže sme to už nechceli riskovať. Som rada, že Simona Szarková sa v zostave proti Švédsku namiesto mňa chytila," povedala legionárka z francúzskeho Dijonu a s pätnástimi gólmi opora tímu na šampionáte. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies