Slovenské firmy sú na online trhoch v strednej Európe najaktívnejšie

NETKY.SK • 23 September 2010, 07:22 • 2 min
Slovenské firmy sú na online trhoch v strednej Európe najaktívnejšie

Slovenské firmy sú na online trhoch v strednej Európe najaktívnejšie

slovakia

left justify in out

Slovenské spoločnosti sú v rámci stredoeurópskeho regiónu najaktívnejšie vo využívaní takzvaných dopytových systémov. "Slováci jasne vedú tak v dynamike, ako aj v dopytovom obrate, kde sú jednoznačnými lídrami regiónu," povedal dnes na tlačovej konferencii v Bratislave Otto Kočí zo spoločnosti B2M.cz, ktorá na Slovensku prevádzkuje dopytový systém 123dopyt.sk.
      Celkový počet zadaných dopytov po internete dosahuje na slovenskom trhu približne 7300 mesačne. Najväčší záujem je o stavebné práce a materiál alebo strojné vybavenie. V medziročnom porovnaní sa záujem o virtuálne hľadanie dodávateľov na Slovensku zvýšil o štvrtinu.
      "Rozvoj technológií a internetu umožnil preniesť výberové konanie z prostredia štátnych zákaziek či veľkých korporácií i medzi malé a stredne veľké firmy," konštatoval Kočí a dodal, že medzi najväčšie výhody pre dopytujúcich patria predovšetkým rýchlosť získania ponúk, pravdepodobné zníženie ceny a v neposlednom rade úspora času a prostriedkov pri hľadaní vhodného dodávateľa.
      Jednoznačným lídrom je Slovensko v obrate zadávaných dopytov. "Kým v susednom Česku bol v januári dopytovaný tovar a služby za 50 miliónov eur, na Slovensku to bolo neuveriteľných 110 miliónov eur," zhodnotil Kočí.
      Dopytový systém predstavuje platformu, kde sa párujú najvhodnejší dopytujúci a dodávatelia. Približne 60 % dopytujúcich dostane medzi 3 až 15 ponúk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies