Slovenské firmy sa začínajú presadzovať na Kube

NETKY.SK • 9 Február 2017, 12:34 • 2 min
Slovenské firmy sa začínajú presadzovať na Kube

BRATISLAVA - Slovenské spoločnosti, zaoberajúce sa energetikou, sa začínajú presadzovať na Kube. Minister financií Peter Kažimír po svojej pracovnej ceste na Kube informoval, že realizácia projektov slovenskými firmami by mohla priniesť prácu stovkám ľudí v energetickom priemysle na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Slovenská spoločnosť PPA Control podpísala s kubánskou stranou memorandum o rekonštrukcii prvého bloku tepelnej elektrárne Felton. Ide o jednu z najväčších elektrární na východe Kuby s výkonom 500 megawattov a takmer 800 zamestnancami. „Naším cieľom je, aby detaily tohto kontraktu boli vyrokované čo najskôr,“ povedal Kažimír.

Okrem opravy elektrárne by sa na Kube mali podľa ministra realizovať ďalšie energetické projekty. Ide napríklad o projekt spoločnosti WorldWood na postavenie dvoch bioelektrární na báze spracovania odpadu z inváznej dreviny. „Rokovania o projekte sú ukončené a v súčasnosti sa dolaďujú podmienky výkupných cien energie,“ spresnil Kažimír.

Prienik na kubánsky trh plánuje aj firma Proxenta, ktorá chce investovať v potravinárstve, ako aj spoločnosť AZC, ktorá má záujem o investovanie v oblasti obnoviteľných energetických zdrojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies