Slovenské finále súťaže IQ olympiáda bude 15. mája

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 12:11 • 2 min
Slovenské finále súťaže IQ olympiáda bude 15. mája

BRATISLAVA – Slovenské finále súťaže IQ olympiáda, v ktorej si deti môžu zmerať svoje rozumové sily v rôznych úlohách, bude v pondelok 15. mája na Orave. Súťaž pripravuje organizácia Mensa Slovensko, ktorá združuje ľudí s najvyšším IQ.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala predsedníčka Mensy Hana Dojčanová, akcia bude od 9:00 do 14:30 na Oravskom hrade v Oravskom Podzámku (okr. Dolný Kubín). Cieľom IQ olympiády je identifikovať nadaných žiakov s nadpriemernou inteligenciou. Žiaci v nej musia dokázať intelektové schopnosti, ako napríklad verbálne schopnosti, priestorovú orientáciu, praktickú inteligenciu, vrodenú logiku, kreativitu, pamäť či funkčnú gramotnosť. Súťaž je pod záštitou ministra školstva, vedy, výskumu a športu Petra Plavčana. Účasť v súťaži je pre všetky deti bezplatná.

Žiaci súťažili v prvom kole on-line a mali za úlohu vyriešiť dvadsaťpäť úloh v časovom limite tridsať minút. Osemdesiat najúspešnejších riešiteľov postúpilo do regionálneho kola. Regionálne kolá boli v troch regiónoch, na západe, v strede a na východe Slovenska. Do celoslovenského kola postúpilo dvadsať najlepších súťažiacich podľa poradia v každom regionálnom kole, spolu šesťdesiat detí. Do súťaže sa podľa Dojčanovej prihlásilo vyše 14-tisíc detí z celého Slovenska. Viac informácií je na internetovej stránke https://iqolympiada.sk/

Mensa Slovensko má štatút národnej Mensy a je neziskovou organizáciou. Jej cieľom a poslaním je využitie inteligencie v prospech ľudstva. Je to predovšetkým podpora výskumu vlastností či využitie inteligencie. Funkciou Mensy je vytváranie intelektuálneho a spoločenského prostredia pre svojich členov, podpora vzájomných kontaktov a to napríklad formou rôznych besied, prednášok, diskusií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona