Slovenské elektrárne ukončili generálnu odstávku tretieho bloku V2

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 14:27 • 2 min
Slovenské elektrárne ukončili generálnu odstávku tretieho bloku V2

BRATISLAVA - Slovenské elektrárne ukončili v stredu generálnu odstávku tretieho bloku atómovej elektrárne V2 v Jaslovských Bohuniciach.

slovakia

left justify in out

Rozšírená odstávka bola treťou v tohtoročnom pláne generálnych odstávok v slovenských atómových elektrárňach. "Odstávky a opravy sú štandardnou súčasťou životného cyklu každej elektrárne a uskutočňujú sa ako dlhodobo plánovaný proces,“ spresňuje hovorkyňa elektrární Jana Burdová.


V rámci rozšírenej generálnej odstávky tretieho bloku v bohunickej elektrárni V2 bolo podľa nej vyvezené palivo a uskutočnila sa kontrola tlakovej nádoby reaktora zvonka i zvnútra, ktorá sa vykonáva raz za 8 rokov. Následne bolo palivo s čiastočnou výmenou zavezené späť do reaktora a vykonala sa štandardná údržba.


"Všetky aktivity boli realizované v súlade s najprísnejšími bezpečnostnými požiadavkami. Po čiastočnej výmene paliva reaktora a dokončení prác bola vykonaná pevnostná tlaková skúška, ktorá preukázala tesnosť primárneho okruhu a pripravenosť na prevádzku,“ dodáva Burdová.


Slovenské elektrárne sú najväčším výrobcom elektriny na Slovensku a druhým najväčším výrobcom elektriny v strednej a východnej Európe. Po ukončení privatizácie v apríli 2006 Enel S.p.A. kontroluje 66 % akcií spoločnosti a zvyšných 34 % vlastní Slovensko prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Elektrárne prevádzkujú viac ako päť tisíc megawattov inštalovaného výkonu. Slovenské elektrárne sú prevádzkovateľom dvoch jadrových elektrární, dvoch tepelných elektrární a viac ako 30 vodných elektrární.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies