Slovenské elektrárne budú mať nového šéfa

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:48 • 2 min
Slovenské elektrárne budú mať nového šéfa

BRATISLAVA - Súčasný generálny riaditeľ Slovenských elektrární Luca D’Agnese končí na pozícii riaditeľa skupiny Enel vo východnej Európe.

slovakia

left justify in out

Predstavenstvo spoločnosti Enel rozhodlo, že D’Agnese prevezme po Luigim Ferrarisovi, ktorý na svoju funkciu rezignoval, post riaditeľa pre región Latinskej Ameriky. Za nového riaditeľa pre aktivity skupiny vo východnej Európe vymenoval Enel Roberta Deambrogia.

 

"Luca D’Agnese má rozsiahle skúsenosti v našom odvetví a ako riaditeľ pre východnú Európu dosahoval špičkové výsledky. Spustil proces reštrukturalizácie aktív v tomto regióne. Roberto Deambrogio veľmi dobre pozná východoeurópske trhy, keďže v tomto regióne viedol aktivity zamerané na obnoviteľné zdroje,“ uviedol generálny riaditeľ skupiny Enel Francesco Starace. 

 

Slovenské elektrárne, v ktorých taliansky Enel drží 66-percentný podiel, tak budú mať čoskoro nového generálneho riaditeľa. Kto sa ním stane, by malo byť známe už čoskoro, hneď potom ako ho schváli predstavenstvo slovenského dominantného výrobcu elektriny. 

 

Predstavenstvo talianskej spoločnosti Enel tiež schválilo jednu alebo viacero emisií dlhopisov, ktoré sa majú uskutočniť do konca tohto roka s maximálnou hodnotou istiny do jednej miliardy eur. „Cieľom schválenia je umožniť spoločnosti Enel emitovať nové dlhopisy, ktoré by slúžili ako výmena za ponuky dlhopisov, ktoré spoločnosť emitovala v minulosti v rámci globálneho programu strednodobých dlhopisov - Global Medium Terms Notes, aby optimalizovala kapitálovú a finančnú štruktúru skupiny Enel a umožnila využitie akejkoľvek príležitosti, ktorá sa môže objaviť na medzinárodných finančných trhoch,“ dodal taliansky investor. 

 

Enel je najväčšou talianskou energetickou skupinou a podľa inštalovanej kapacity druhou najväčšou európskou elektrárenskou firmou, s ktorej akciami sa obchoduje na burze. Enel v roku 2013 vyprodukoval celosvetovo 286 terawatthodín elektrickej energie, čo v medziročnom porovnaní predstavuje pokles o tri percentá. V samotnom Taliansku pritom skupina vyrobila 73 terawatthodín elektrickej energie a v zahraničí viac ako 213 terawatthodín. Od apríla 2006 je Enel 66-percentným akcionárom Slovenských elektrární. Za svoj majoritný podiel zaplatil 839 miliónov eur. Zvyšný 34-percentný podiel v Slovenských elektrárňach kontroluje Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies