Slovenské divadlo sa predstaví v ázijskom Soule

NETKY.SK • 1 Október 2012, 14:00 • 2 min
Slovenské divadlo sa predstaví v ázijskom Soule

Slovenské divadlo sa predstaví v ázijskom Soule - Kultúra Divadelný ústav predstaví slovenské divadlo na 8. ročníku festivalu Performing Arts Market in Seoul (PAMS, 8.

slovakia

left justify in out

img

Divadelný ústav predstaví slovenské divadlo na 8. ročníku festivalu Performing Arts Market in Seoul (PAMS, 8.-12.10.). V rámci svetovej divadelnej prehliadky v kórejskom Soule sa uskutoční showcase divadelných ústavov a múzeí krajín V4 - PACE (Performing Arts in Central Europe). TASR o tom informovala Lucia Čarnecká z Divadelného ústavu.

"Projekt vznikol ako kultúrna spolupráca krajín V4 na podnet českého Istitutu umění - Divadelního ústavu. Zapojili sa doň partnerské inštitúcie krajín V4 - Divadelní ústav Praha, Divadelný ústav Bratislava, Maďarské divadelné múzeum a inštitút a Inštitút Adama Mickiewicza Varšava," priblížila projekt PACE, ktorého zámerom je "prezentácia divadelnej scény jednotlivých krajín V4 v praktickej i teoretickej rovine v celosvetovom kontexte". "Je to prvé podujatie tohto typu - spoločná prezentácia divadla krajín V4 mimo Európy - a zároveň prvá komplexnejšia prezentácia slovenského divadla v Ázii,"doplnila.

Partnerské divadelné ústavy a múzeá krajín V4 uvedú na festivale unikátny spoločný animovaný film o našom divadle a spoločnú publikáciu. Program doplnia i vystúpenia divadelných skupín a performerov (slovenskú stranu bude reprezentovať nezávislé divadlo P.A.T. s autorskou inscenáciou Slávy Daubnerovej Cely), formát Booths Exhibition - interaktívny trojdňový propagačný meeting point (ukážky z tvorby slovenských divadelníkov, prezentácia dramatickej tvorby slovenských autorov - Slovak Drama in Translastion, prezentácia divadelných festivalov na Slovensku), panelové diskusie o slovenskej divadelnej scéne či večerný divadelný event Night V4.

Kurátorkou slovenskej prezentácie je divadelná kritička a teoretička Dáša Čiripová, vedúca oddelenia vonkajších vzťahov Divadelného ústavu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies