Slovenské autorky nezabúdajú na svojich čitateľov ani počas sviatkov

NETKY.SK • 24 December 2019, 06:54 • 2 min
Slovenské autorky nezabúdajú na svojich čitateľov ani počas sviatkov

Vzťah autora a čitateľa je zvláštna, niekedy až záhadná záležitosť.

slovakia

left justify in out

Aspoň ja si to myslím. Koniec koncov autor nikdy (alebo takmer nikdy), nepíše knihu sám pre seba. Iste, k tvorbe ho vedie radosť z písania a láska k vetám, ale v konečnom dôsledku pamätá na to, že jeho dielo bude predávané a čítané. 


Príbeh, ktorý autor dokončil, aby mohol začať nový, žije ďalej, prechádza z roka na rok, a to len vďaka podpore milovníkov literatúry. Bez čitateľa by nebol autor a bez autora zasa čitateľ. Je to vzájomné prepojenie.

 

img


Slovenské autorky preto odložili povinnosť varenia a usilovného upratania, aby želaním vyjadrili náklonnosť k tým, ktorí ich oceňujú, čítajú a odporúčajú ďalej.

 

Kristína Brestenská, autorka mimoriadne úspešnej série, ktorá spríjemní nejeden večer tým, čo radi unikajú do stredoveku po štipku romance, nebude zaháľať ani v období sviatkov a určite sa ako knihomoľ rada ponorí do popísaných strán.


„Našu rodinu v závere tohto roka veľmi potrápili choroby, preto by som chcela milovníkom literatúry popriať, aby prežili nadchádzajúce obdobie v dobrom zdraví, bez zbytočného stresu. Dva druhy koláčov budú určite stačiť. Nech ich strávia v kruhu najbližších a možno aj s nejakou dobrou knihou, ktorá neodmysliteľne patrí aj k mojim Vianociam."

 

 

Láskavosťou nešetrí ani Andrea Bercik, autorka sviežeho románu Bozkávam lepšie, ako varím a zakladateľka a riaditeľka vydavateľstva Maxim.


„Milí čitatelia,
V budúcom roku vám prajem prístup k množstvu nových i klasických skvelých kníh, vďaka ktorým budete šťastnejší, rozhľadenejší, naplnenejší a hladnejší po vedomostiach. Prajem vám kopec času na čítanie a nasávanie neopakovateľnej vône, ktorou knižky nešetria. Prajem vám objavenie nových imaginárnych svetov, precítenie osudových románových lások a vyriešenie neuveriteľných knižných záhad. Prajem vám hlavne veľa-veľa času na čítanie, teplú deku, vlnené ponožky, horúci čaj a únik do sveta fantázie. Tiež vám však prajem, aby bol váš život ako jeden z príbehov, ktoré tak radi čítate. Plný vášne i lásky, dobrodružstva i zápletiek, no hlavne so šťastným koncom."

 

img

 

Radosť z možnosti obdarovania teplým slovom, prejavila aj Eva Hrašková, ktorá napísala niekoľko silných ženských románov a ktorú priťahuje i napínavý kriminálny dej.


„Milí priatelia, 
nech rozžiarený vianočný stromček rozžiari aj srdcia všetkých nás. Užite si sviatky pokoja a lásky, nezabudnite však, že skutočné Vianoce sa nemerajú počtom darčekov či preplneným štedrovečerným stolom. Venujte úsmev každému, kto naň momentálne nemá silu. Podajte ruku všetkým, ktorí nedokážu vstať, ozvite sa priateľom, ktorých ste roky nepočuli, kým je ešte čas... Rozosmejte najmenších a objímte tých, ktorí sa cítia opustení. Želám vám, aby ste našli pod stromčekom silu kráčať ďalej, nech je vaša životná cesta akákoľvek hrboľatá, aby sa vám vrátila všetka láska, ktorú rozdávate, a aby sa vám splnili všetky vaše sny a túžby. Nebojte sa snívať - nielen na Vianoce, nielen po celý rok 2020, ale po celý život!"

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies