Slovenské automobilky vlani opustilo vyše 639.000 automobilov

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 11:14 • 2 min
Slovenské automobilky vlani opustilo vyše 639.000 automobilov

Slovenské automobilky vlani opustilo vyše 639. 000 automobilov - Slovensko Vlaňajšia produkcia slovenských automobiliek dosiahla vyše 639.

slovakia

left justify in out

img

Vlaňajšia produkcia slovenských automobiliek dosiahla vyše 639.000 automobilov. Vysoko tak prekročili výrobu z predkrízového roka 2008, keď výrobné prevádzky automobiliek opustilo 575.000 automobilov.
      Ako povedal dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi prezident Združenia automobilového priemyslu SR (ZAP) Jozef Uhrík, podľa informácií automobiliek by aj tento rok mal byť s počtom automobilov minimálne 780.000 rekordný. Sústavne rastie aj podiel automobilového priemyslu na priemysle SR a to z 34,3 % v roku 2008 na minuloročný podiel 39 %. Automobilky na Slovensku patria k najmodernejším a spoločne s vysokou kvalitou výroby majú zásluhu na tom, že materské spoločnosti im zverujú výrobu svojich špičkových modelov.
      Ďalšia konkurencieschopnosť slovenských automobiliek si však, podľa Uhríka, vyžaduje viaceré systémové zmeny, najmä v oblasti vzdelávania, infraštruktúry a v neposlednom rade v legislatíve. Automobilky už vážne pociťujú nedostatok kvalifikovaných pracovníkov, obštrukcie pri investičných zámeroch a chýbajúcu komplexnú cestnú sieť najmä diaľničného typu aj na východe územia. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies