Slovenské autá končia v zahraničí, štatistiky nesedia

NETKY.SK • 14 Október 2013, 09:38 • 2 min
Slovenské autá končia v zahraničí, štatistiky nesedia

BRATISLAVA - Stovky našich vozidiel končia v zahraničí, píšu HOSPODÁRSKE NOVINY v článku s názvom "Predajcovia áut skresľujú štatistiky". Na Slovensku sa napríklad v januári predalo 12 luxusných kabrioletov.

slovakia

left justify in out

Tie by sme tiež márne hľadali na našich cestách. Ide o tzv. reexport. Vďaka nemu sa auto započíta do počtu predaných áut aj v krajine, kde sa skutočne predá. Len za prvý polrok 2013 sa zo Slovenska do cudziny takto dostalo 768 automobilov z celkovo 32-tisíc predaných. Vyplýva to z údajov Zväzu automobilového priemyslu SR, ktoré poskytol denníku nemenovaný zdroj. "Podiel reexportu na našom predaji je za tento rok 4,6 percenta", uviedol Juraj Mičko, marketingový manažér Kia Motors Sales Slovensko. Deformuje to predajné výsledky. Díleri prichádzajú o autá a aj možnosť poskytovať servis. Najvýhodnejší nákup auta sa javí v Dánsku, kde je DPH veľmi vysoká a ceny áut sú tam logicky najnižšie. Obchádza sa platenie DPH v krajine, v ktorej by mala byť zaplatená. Téme sa venuje denník na prvej a siedmej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies