Slovenské akvabely získali olympijské miestenky do Ria

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 07:45 • 2 min
Slovenské akvabely získali olympijské miestenky do Ria

RIO DE JANERIO - Slovenské akvabely Jana Labáthová s Naďou Daabousovou sa prebojovali na OH 2016 v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

V druhom kole olympijskej kvalifikácie obsadili v súťaži párov tretie miesto a definitívne si zabezpečili miestenky do Brazílie. Slovenské synchronizované plávanie malo naposledy svoje zastúpenie pod piatimi kruhmi pred 12 rokmi, na OH 2004 v Aténach štartovali Veronika Feriancová-Strapeková s Katarínou Havlíkovou.

 

Labáthová s Daabousovou skončili v 1. kole kvalifikácie v areáli vodných športov Marie Lenkovej na 14. priečke. Spoločne s ďalšími siedmimi pármi tak bojovali v nedeľňajšom voľnom programe o zostávajúce štyri postupové miesta. Zverenky Gábora a Nory Szauderovcov dostali za sugestívnu zostavu od rozhodkýň celkovú známku 157,0434 bodu a vybojovali si účasť v Riu, na olympiádu sa kvalifikovali aj reprezentantky Argentíny, Veľkej Británie a Bieloruska.

 

Spolutrénerka slovenského dua Nora Szauderová mala z postupu Labáthovej a Daabousovej do Ria obrovskú radosť.

 

"Plačem od šťastia, slovenské synchro potrebovalo takýto výsledok ako soľ. Veľmi sa teším aj za dievčatá, ktoré museli toho veľa obetovať aj na úkor súkromného života. Olympiáda je niečo, na čo nikdy nezabudnú. Dnešnú zostavu zašli lepšie ako v 1. kole kvalifikácie. Boli ostrejšie, vyvarovali sa synchronizačných chýb a zvládli aj smrteľnú kombináciu tretej a štvrtej stojky. Cítila som z nich bojovnosť a emócie, čo je v tomto športe vždy veľmi dôležité," povedala pre TASR Szauderová, ktorá v roku 2004 priviedla do Atén tandem Feriancová-Strapeková, Havlíková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona