Slovenské akvabely zabojujú o Londýn, postupuje 20 párov

NETKY.SK • 16 Apríl 2012, 06:36 • 2 min
Slovenské akvabely zabojujú o Londýn, postupuje 20 párov

Slovenské akvabely zabojujú o Londýn, postupuje 20 párov

slovakia

left justify in out

img

Slovenské akvabely Jana Labáthová, Kristína Krajčovičová a Mária Habová v pondelok odleteli na olympijskú kvalifikáciu do Londýna (18.-22. apríla). V súťaži dvojíc si účasť na OH 2012 vybojuje najlepších 20 párov. Z prvého kola kvalifikácie po súčte známok za technický a voľný program postúpi 15 tandemov. Duá, ktoré skončia na 16.-24. mieste, budú v nedeľňajšom 2. kole bojovať o posledné štyri voľné miestenky.
      "Systém je rovnaký ako pred OH 2008 v Pekingu. Z každého kontinentu musí byť zastúpený minimálne jeden pár. Kanada, Čína, Egypt i Austrália už majú olympijskú istotu. V súťaži dvojíc sa v kvalifikácii predstaví celkovo 34 párov. Ak chcú naše dievčatá postúpiť do Londýna, musia skončiť v prvej dvadsiatke. Veľmi by ma potešilo, keby sa im to podarilo, no som realistkou aj vzhľadom na to, že na vlaňajších MS v Šanghaji obsadilo duo Dáša Baloghová, Jana Labáthová 25. priečku. V Londýne bude štartovať novozložený pár, ktorý by mal dosiahnuť vrchol výkonnosti na budúcoročnom svetovom šampionáte v Barcelone," povedala pre TASR trénerka slovenských reprezentantiek Nora Boboková-Szauderová.
      Slovenky v rámci záverečnej prípravy na olympijskú kvalifikáciu absolvovali krátke sústredenie v Malackách. "Dolaďovali sme posledné detaily a pracovali na synchronizácii. Snažili sme sa o to, aby v oboch zostavách bolo čo najmenej synchronizačných chýb. V technickej zostave, ktorá je na programe v stredu, budú dievčatá cvičiť na hudbu z filmu Súboj titanov. Pre piatkovú voľnú zostavu sme si vybrali muziku z Pirátov z Karibiku 4. Snažili sme sa vybrať pasáže, ktoré nie sú až tak známe," dodala Boboková-Szauderová.
      
      program olympijskej kvalifikácie v Londýne:
      streda 18.4.
      15.00 Duo technická zostava
      štvrtok 19.4.
      15.00 Tímy technická zostava
      piatok 20.4.
      15.00 Duo voľná zostava 1. kolo
      sobota 21.4.
      15.00 Tímy voľná zostava
      nedeľa 22.4.
      15.00 Duo voľná zostava 2. kolo 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies