Slovenské akvabely po debute v Riu: Rady by sme šli na 20.miesto

NETKY.SK • 14 August 2016, 21:25 • 2 min
Slovenské akvabely po debute v Riu: Rady by sme šli na 20.miesto

RIO DE JANEIRO - Slovenské synchro plávanie má za sebou prvé vystúpenie pod piatimi olympijskými kruhmi po tucte rokov. Pauzu po Pekingu a Londýne zaplnili v Riu Naďa Daabousová s Janou Labáthovou a po úvodnej časti kvalifikácie párov žiarili veselosťou.

slovakia

left justify in out

Za voľnú zostavu dostali známku 77,7000 bodu, usadili sa na 22. mieste a hoci to po pondelňajšom technickom programe s odstupom nebude stačiť na 12-členné finále, tým sa vôbec nezaťažovali. "Pocity sú výborné. Na olympijskú premiéru sme sa tešili a aj sme si to poriadne užili. Zároveň sme sa ale aj sústredili a myslím, že sa nám zostava podarila bez nejakej väčšej chyby," vyznala sa Labáthová. Aj pre mladšiu zo slovenského tandemu bola súťaž veľkým zážitkom. "Aj ja som si to užila, fanúšikovia boli super. Videli sme aj slovenské vlajky, sme spokojné." 

Trénerka slovenského dua bola s voľnou zostavou Daabousovej a Labáthovej spokojná. "Našli sa tam drobné chybičky, no myslím si, že dievčatá podali veľmi dobrý výkon. Aj Gábor gestom naznačil, že to bolo fajn. Naďa s Jankou predviedli svoje maximum a mohli dostať aj vyššie známky. Po druhej časti kvalifikácie by sa mohli ešte posunúť smerom nahor, keďže technická zostava je ich silnejšou stránkou. Na uplynulých medzinárodných súťažiach za ňu dostávali lepšie známky ako za voľnú," povedala pre TASR Szauderová. 

Obe dievčatá s trénerkou súhlasia, že technická zostava býva ich silnejšou stránkou vystúpení. Dúfajú, že sa im podarí prekonať slovenskú métu Veroniky Feriancovej-Strapekovej a Kataríny Havlíkovej, ktoré v roku 2000 obsadili 22. priečku: "My naše šance vidíme okolo dvadsiateho miesta. Dúfame, že nám druhá časť vyjde podľa predstáv a že sa ešte posunieme dopredu. Naše súperky poznáme, chodíme aj na iné súťaže a vieme, kde sa výkonnostne približne nachádzame," zdôraznila Daabousová. Väčšina olympijských synchroplavkýň to robí profesionálne, slovenské reprezentantky len tak napoly. Labáthová sa živí ako dizajnérka, Daabousová nedávno maturovala na strednej škole. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona