Slovenská vláda kúpi v New Yorku budovy na diplomatické účely

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 11:28 • 2 min
Slovenská vláda kúpi v New Yorku budovy na diplomatické účely

BRATISLAVA - Vláda dala v stredu súhlas na začatie obstarávania nehnuteľností, v ktorých majú sídliť Stála misia SR pri OSN a Generálny konzulát (GK) SR v New Yorku. Tie v súčasnosti pôsobia v spoločnom prenájme, ktorý však nespĺňa všetky ich požiadavky. Ceny vhodných nehnuteľností sa pohybujú okolo 20 miliónov dolárov pre GK a 17 miliónov dolárov pre stálu misiu.

slovakia

left justify in out

Podľa Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR, ktoré návrh predložilo, budú nové priestory výhodnou investíciou. Výrazne tiež znížia každoročné výdavky na prenájom, ktoré v súčasnosti dosahujú výšku približne 1 milión dolárov.

 

"Najvýraznejšie zmeny očakávame v oblasti reprezentácie SR a vzťahu ku krajanom žijúcim v USA. Vytvorila by sa materiálna základňa pre spoločenské podujatia malého a stredného rozsahu, ktorú sme si doteraz ad hoc prenajímali na rôznych miestach New Yorku," uvádza MZVaEZ, podľa ktorého by sa tým zvýšila stála prítomnosť Slovenska v New Yorku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona