Slovenská veľvyslankyňa zožala obrovský úspech, bude zastávať vysokú funkciu v OSN

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 12:28 • 2 min
Slovenská veľvyslankyňa zožala obrovský úspech, bude zastávať vysokú funkciu v OSN

BRATISLAVA - Slovenská diplomacia zažíva ďalší úspech. Generálny tajomník OSN vymenoval do funkcie Výkonnej tajomníčky hospodárskej komisie OSN v Ženeve Oľgu Algayerovú, doterajšiu stálu predstaviteľku SR pri medzinárodných organizáciách vo Viedni.

slovakia

left justify in out

Vymenovanie je ocenením lídrovských a diplomatických zručností veľvyslankyne Algayerovej, ako aj prejavom uznania za jej hlbokú znalosť problematiky a schopnosti budovať partnerstvá kľúčových aktérov s OSN. Algayerová pracovala viac ako 20 rokov v oblasti zahraničného obchodu, v rezorte diplomacie SR zastávala okrem iného aj funkciu štátnej tajomníčky.

„Nesmierne ma teší, že Slovensko má popri pomerne dobrom personálnom obsadení v štruktúrach EÚ - čo do počtu i čo do kvality - osobnosti, ktoré nachádzajú svoje uplatnenie aj v medzinárodných organizáciách, ako sú tie pod hlavičkou OSN. Je to výraz kvality a vyzretosti slovenskej diplomacie, ktorú si v zahraniční uvedomujú a som hrdý na to, že táto vysoká funkcia pripadla už po tretí raz slovenskému občanovi," okomentoval vymenovanie minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

Európska hospodárska komisia je jednou z 5 regionálnych komisií OSN vo svete zameraných na regionálny hospodársky rozvoj a funkciu jej výkonného tajomníka v minulosti zastával bývalý minister zahraničných vecí SR Ján Kubiš aj bývalá ministerka financií SR Brigita Schmögnerová. Dodobný úspech zažil vo februári tohto roka slovenský diplomat Ivan Surkoš, ktorý prevzal funkciu vedúceho delegácie EÚ v Káhire.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies