Slovenská trénerská legenda Hejková opäť vo Final Four Euroligy

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 10:56 • 2 min
Slovenská trénerská legenda Hejková opäť vo Final Four Euroligy

Praha - Slovenská trénerská legenda Natália Hejková postúpila s českým basketbalovým tímom ZVVZ USK Praha na turnaj Final Four Euroligy. V rozhodujúcom treťom štvrťfinálovom stretnutí zvíťazili jej zverenkyne na palubovke ruskej Nadeždy Orenburg 70:57.

slovakia

left justify in out

Hráčky pražského celku museli počas zápasu otáčať nepriaznivé manko, keď po prvej štvrtine prehrávali 13:24. V ďalšom priebehu však zlepšili svoju, rozhodujúca bola napokon záverečná 10-minútovka, ktorú vyhrali 22:12. "Stále sa držíme v špičke, čo je úžasné. Pri tom nám oproti predchádzajúcim rokom chýbajú osobnosti ako Eva Vítečková, Jana Veselá, či Kateřina Elhotová. Aj napriek tomu sme tam znovu, čo si veľmi ceníme," povedala po postupe Hejková.

 

USK Praha sa tretí rok po sebe predstaví medzi najlepšou európskou ženskou basketbalovou štvorkou, v predchádzajúcom ročníku obsadil klub štvrtú pozíciu. "Tím v budúcej sezóne už určite nebude pokope. Príde k omladeniu, takže aj pre tieto hráčky je to odmena. Tento tím je z môjho pohľadu úžasný a teraz si spolu zahráme ďalšie Final Four," citoval idnes.cz kormidelníčku českého celku.

 

Semifinálovým súperom USK bude ruský Kursk, okrem nich si na turnaji zahrá aj obhajca titulu z Jekaterinburgu a turecké Fenerbahce Istanbul. "Usporiadateľ zatiaľ nie je istý. Počítame s tým, že to bude v Rusku. Budeme čierny kôň, môžeme len prekvapiť," dodala slovenská trénerka. Turnaj je na programe 14. a 16. apríla. Pre Hejkovú to bude už dvanáste Final Four v trénerskej kariére, päťkrát sa radovala z celkového triumfu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona