Slovenská technická univerzita udelila Kiskovi vyznamenanie

NETKY.SK • 20 Október 2017, 14:28 • 2 min
Slovenská technická univerzita udelila Kiskovi vyznamenanie

BRATISLAVA - Slovenská technická univerzita pri príležitosti 80. výročia svojho vzniku udelila prezidentovi Andrejovi Kiskovi Medailu Jura Hronca.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala manažérka pre komunikáciu univerzity Andrea Settey Hajdúchová, prezident sa podľa vedenia univerzity veľkou mierou zasadzuje o rozvoj spoločnosti a vzdelanosti v duchu princípov humanizmu.

 

"Veľmi si vážim toto ocenenie mojej Alma Mater. Technika nás učí poznávať, ako svet funguje od najmenších detailov, ale mne pedagógovia univerzity dali do života mnoho nielen po stránke technickej, ale aj ľudskej,“ povedal vo štvrtok na slávnostnom koncerte v budove Slovenskej filharmónie na margo ocenenia prezident.

 

Vo svojom príhovore sa venoval aj kvalite vysokých škôl pričom zopakoval, že je dôležité uvažovať o zrušení niektorých, a koncentrovať finančné aj ľudské zdroje na tie najkvalitnejšie. "Reforma školstva je dnes nevyhnutná. Aké školstvo má naša krajina, taká bude naša budúcnosť. Preto sa naše školstvo musí stať našou prioritou,“ zdôraznil Kiska.

Univerzita Medailu Juraja Hronca udelila vôbec po prvý krát. Nesie meno prvého rektora Slovenskej technickej univerzity Juraja Hronca
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies