Slovenská správa ciest varuje vodičov pred snehovými závejmi a poľadovicou

NETKY.SK • 10 Február 2015, 14:55 • 2 min
Slovenská správa ciest varuje vodičov pred snehovými závejmi a poľadovicou

BRATISLAVA - Všetky sledované cesty, diaľnice či rýchlostné komunikácie na Slovensku sú zjazdné.

slovakia

left justify in out

Vodiči by si však mali dávať pozor na cestách v okresoch Martin, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Rožňava a Spišská Nová Ves. Z dôvodu silného sneženia a vetra, vytvárajúceho snehové jazyky a záveje, je tu vyhlásený 1. kalamitný stupeň. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke zjazdnost.sk
     

Snehové jazyky sa tvoria aj na cestách v úseku Pusté Pole a Bajerovce. SSC vodičov ďalej upozorňuje, že horský priechod Súľová a cesty Gemerská Poloma - sedlo Súľová i Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie sú uzatvorené pre všetku dopravu z dôvodu popadaných stromov a konárov na vozovku. 
     

Pre záveje sú zas uzavreté komunikácie 3. triedy medzi Štrbou a Šuňavou, rovnako aj Mlynicou a Novou Lesnou. Cesta medzi Bystrou a Srdiečkom je zjazdná len so snehovými reťazami. Na komunikáciách 2. triedy v okrese Revúca a na cestách 3. triedy v oblasti Serede varuje SSC pre zľadovateným snehom do dvoch centimetrov. 
     

Horský priechod Zbojská je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony. Horský priechod Veľké Pole, Šútovce a cesta Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a Oslany - Cerová sú uzatvorené pre vozidlá dlhšie ako desať metrov.
     

SSC varuje aj pred tvorbou poľadovice pri dažďových, zmiešaných alebo snehových zrážkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies