Slovenská spoločnosť TMR bude mať v prenájme lyžiarsky areál Ještěd pri českom Liberci

NETKY.SK • 5 December 2017, 13:56 • 2 min
Slovenská spoločnosť TMR bude mať v prenájme lyžiarsky areál Ještěd pri českom Liberci

BRATISLAVA - Známe lyžiarske stredisko na severe Čiech začne Tatry mountain resorts, a. s. prevádzkovať už túto zimnú sezónu a plánuje v ňom za desať rokov preinvestovať šesťsto miliónov českých korún.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa dohodla s mestom Liberec na prenajatí športového areálu Ještěd na desať rokov s opciou na ďalšie rovnaké obdobie. Ako TMR informovala, ročný prenájom bude 1 mil. CZK a nájomné sa bude zvyšovať podľa dohodnutých pravidiel súvisiacich s investíciami v stredisku Ještěd.


Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ TMR Bohuš Hlavatý označil vstup spoločnosti do nového strediska za dôležitý nielen z geografického hľadiska, ale aj pre rozšírenie jej aktivít a budúcnosť lyžovania práve v prímestských strediskách s výbornou dostupnosťou. Stredisko má podľa neho veľký potenciál rýchleho rozvoja pri správnom riadení a so silným investičným zázemím. Lyžiarom z Liberca a okolitých miest chce TMR poskytnúť po modernizácii kvalitné stredisko na základe skúseností z vlastných stredísk. "Zároveň verím, že im umožníme vytvoriť tréningovú základňu pre športové lyžovanie a zvýšime aj záujem o lyžovanie ako i výchovu nových nádejných talentov," dodal Hlavatý.

Navrhované investície sa podľa TMR v prvej fáze týkajú vybudovania novej zjazdovky Skalka, ktorá je súčasťou aktuálneho územného plánu, rozšírenia pôvodných tratí a výmeny a doplnenia zasnežovacích zariadení. Plán zahŕňa aj osvetlenie novej zjazdovky na večerné lyžovanie. S modernizáciou súvisia aj dve nové sedačkové lanovky, rekonštruovanie samoobslužnej reštaurácie v stredisku, ako aj zväčšenie jej kapacít. Kompletná prestavba čaká centrálne parkovisko, kde by malo zároveň vzniknúť zázemie pre prevádzku lyžiarskej školy, požičovne a detskej zóny s pásovým prepravníkom, ako aj predajňa suvenírov.

"Veľký potenciál má sánkarská dráha pre nelyžiarov s umelým osvetlením a prevádzkou aj počas večera. Po modernizácii sa predpokladá prirodzený nárast záujmu o skiareál a s tým súvisiace usporiadanie atraktívnych športových podujatí a prezentačných akcií," uviedla hovorkyňa TMR Zuzana Fabianová. Výhodami strediska Ještěd je výborná dostupnosť na trase Praha - Mladá Boleslav - Liberec, ako aj mestská hromadná doprava z Liberca so zastávkou v tesnej blízkosti dolnej stanice lanovky. "Letná sezóna na Ještěde bude súvisieť najmä s vyhliadkovými výletmi visutou lanovkou do nadmorskej výšky 1 012 metrov nad morom, turistikou, prevádzkou bike parku, požičovňou kolobežiek a budovaním atrakcií a detských ihrísk," priblížila Fabianová.

Areál Ještěd má tri lanovky a štyri vleky s prepravnou kapacitou 8 600 osôb za hodinu. Ich súčasťou je dvadsať hektárov prevažne čierno-červených (ťažkých) nerovnomerne širokých zjazdoviek, poprepájaných ľahšími modro-červenými traverzami. Stredisko nemá automatické zasnežovanie a výkon zasnežovania je nateraz málo efektívny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona