Minioceliareň vyhlásila jeden z najväčších konkurzov v histórii Slovenska

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 07:48 • 2 min
Minioceliareň vyhlásila jeden z najväčších konkurzov v histórii Slovenska

BRATISLAVA - Konkurzný správca spoločnosti SLOVAKIA STEEL MILLS, a.s. v konkurze (SSM) spustil medzinárodný tender hľadajúc záujemcu o kúpu SSM. Ide zároveň o jeden z najväčších konkurzov v regióne strednej Európy.

slovakia

left justify in out

Predávať sa budú výrobné technológie, stroje, budovy a ostatný významný majetok tejto jedinej a prvej minioceliarne postavenej na území Slovenska svojho druhu. Minioceliareň sa začala stavať v roku 2008, priame investície sa vyšplhali na takmer 220 miliónov eur.

 

Podnik sa nachádza v logistickom parku v blízkosti mesta Strážske (východné Slovensko) v oblasti s tradičnou oceliarskou a chemickou výrobou. „Lokalita disponuje rozvinutou cestnou a železničnou infraštruktúrou, ako aj kvalifikovanou pracovnou silou“, povedal Miroslav Duračinský, komplementár konkurzného správcu.

 

SSM spustila výrobu v roku 2011 a zamestnávala približne 400 zamestnancov. V roku 2015 sa podnik dostal do konkurzu. Tržby spoločnosti v čase výroby predstavovali ročne 170 miliónov eur. SSM je projekt dizajnovaný ako minioceliareň najvyššej kvality s ročnou kapacitou 600 tisíc ton, disponuje najmodernejšími technológiámi, ktoré zároveň spĺňajú najprísnejšie parametre ochrany životného prostredia.

 

Hlavným dodávateľom technológií bola nemecká skupina SMS Group, jeden z najvýznamnejších hráčov na globálnom oceliarskom trhu. Všetky významné výrobné technológie, či už z oceliarne alebo nadväzujúcej valcovne boli v čase vyhlásenia konkurzu odborne zakonzervované.

 

„Vzhľadom na unikátnosť tejto investičnej príležitosti, ktorá sa nemusí opakovať veríme, že na konci tendra bude známy nový majiteľ a investor tejto vôbec najmodernejšej minioceliarne a podarí sa mu opätovne zamestnanť ľudí a spustiť výrobu.“, uzavrel Miroslav Duračinský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies