Slovenská spoločnosť Capturing Reality sa stáva súčasťou spoločnosti, ktorá stojí za virálnou hrou Fortnite

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 17:14 • 2 min
Slovenská spoločnosť Capturing Reality sa stáva súčasťou spoločnosti, ktorá stojí za virálnou hrou Fortnite

Spoločnosť zo Slovenska, Capturing Reality, ktorá tvorí fotogrametrickéhý softvér pre 3D repliky - RealityCapture, sa stala súčasťou Epic Games.

slovakia

left justify in out

Ako informuje spoluzakladateľ spoločnosti Capturing Reality Michal Jančošek, jeho firma bude v rámci Epic Games integrovaná do ekosystému Unreal Engine. Softvér od Capturing Reality je schopný rekonštruovať objekty a scény akejkoľvek veľkosti z obrázkov a laserových skenov.

V rámci skupiny Epic bude tím Capturing Reality naďalej rásť a úzko spolupracovať s tímom Unreal Engine, aby sa technológia stala dostupnejšou a globálne rozšírenejšou.

 

img

 

Vývojárom po celom svete to umožní okamžité vytváranie fotorealistických 3D modelov. Capturing Reality bude zároveň pokračovať v podpore a vývoji pre partnerov z existujúcich odvetví, ako je herný priemysel, vizuálne efekty, film, geodézia, architektúra, strojárstvo, stavebníctvo a kultúrne dedičstvo. 

 

Epic Games je spoločnosť vyvíjajúca počítačové hry so sídlom v Cary, Severná Karolína, USA. Firmu založili Tim Sweeney a Mark Rein v roku 1991. V tom čase sa však volala Potomac Computer Systems a sídlila v Rockville v Marylande. Spoločnosť na seba prvýkrát upozornila, keď vydala logickú hru ZZT.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona