Slovenská speváčka Koščová a Geišbergovci absolvujú na jeseň spoločné turné

NETKY.SK • 17 August 2016, 13:20 • 2 min
Slovenská speváčka Koščová a Geišbergovci absolvujú na jeseň spoločné turné

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a skladateľka Katka Koščová a umelecké trio Marián, Martin a Marek Geišbergovci vyrazia na jeseň na spoločné turné. Šnúru odštartujú 26. septembra v Prešove a následne zavítajú do Liptovského Mikuláša, Košíc, Nitry, Bratislavy, Trnavy a napokon 4. októbra Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Koncertný program ponúkne prepojenie autorskej tvorby Katky Koščovej a Daniela Špinera s piesňami a básňami dvoch generácií Geišbergovcov. Publikum sa stretne s miešaním viacerých hudobných žánrov, akými sú folk, balady, folklór či šansón. "Mám Geišbergovskú muziku veľmi rada, no na skúške ma aj tak prekvapilo, akú silu majú v skutočnosti piesne a básne, ktoré chlapci interpretujú. Bolo to vyslovene zimomriavkové,“ poznamenala Koščová na margo zoskupenia zloženého z hercov Mariána a Mareka Geišbergovcov a hudobníka Martina Geišberga.


Interpreti však niektoré skladby obohatia aj o novú, pri niektorých piesňach spoločnú interpretáciu. "Budem spievať a hulákať v niekoľkých Geišbergovských pesničkách a páni zasa na oplátku pomôžu s mojimi piesňami. Ak mám súdiť z toho, čo bolo na skúške, tak to môže dopadnúť aj pomerne zábavne,“ priznala 34-ročná rodáčka z Prešova. "Mám obrovskú radosť z tohto spojenia, je to úplne nový druh atmosféry. Veľmi vážne a smutné momenty sa striedajú s absolútnou rozpustilosťou a radosťou,“ dodala.


Katka Koščová zvíťazila v roku 2005 v súťaži Slovensko hľadá SuperStar. Na konte má albumy Ešte sa nepoznáme (2005), Naboso (2006), Nebotrasenie (2009), Štedrý večer (2012) a Oknom (2014).

 

Tretí bol pre ňu prelomový - po prvý raz sa totiž prejavila nielen ako autorka hudby a textov, ale zároveň ako spoluproducentka. Spolupracovala tiež na nahrávke Uspávanky (2009) a takisto aj na albume Vlakem na Kolín (2012) formácie Neřež.


Termíny koncertov Katky Koščovej a Mariána, Martina a Mareka Geišbergovcov:


26. septembra - Prešov, historická budova Divadla Jonáša Záborského
28. septembra - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
29. septembra - Košice, Kulturpark
1. októbra - Nitra, Synagóga
2. októbra - Bratislava, Dom kultúry Zrkadlový háj
3. októbra - Trnava, Kino Hviezda
4. októbra - Banská Bystrica, Klub HaD

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies