Slovenská smola pred ZOH 2014: Zuzulovú operovali, Vlhová sa zranila

NETKY.SK • 11 December 2013, 07:52 • 2 min
Slovenská smola pred ZOH 2014: Zuzulovú operovali, Vlhová sa zranila

BRATISLAVA – Slovenská športová výprava na zimnej olympiáde v Soči má v sekcii alpského lyžovanie veľkú smolu. Po Veronike Velez-Zuzulovej sa zranila aj ďalšia talentovaná slalomárka Petra Vlhová. TASR o tom informoval jej tréner Ivan Iľanovský.

slovakia

left justify in out

Iba 18-ročná pretekárka si zranenie ramena privodila v čase, keď jej ostrieľaná reprezentačná kolegyňa podstúpila v pondelok operáciu kolena a do Soči nepôjde. U Vlhovej olympijská absencia predbežne nehrozí, minimálne to však naruší jej prípravu a gradovanie športovej formy na februárový vrchol sezóny, pričom je aj jediným výrazným želiezkom v ohni na nasledujúcich domácich MSJ v Jasnej. "Petra padla na tréningu v Taliansku, v uplynulých hodinách sme absolvovali potrebné vyšetrenia. Magnetická rezonancia odhalila, že našťastie jej pád v bránkach obrovského slalomu vyzeral horšie, ako to nakoniec dopadlo. Má natrhnutý upínací sval v ramene a má ho teda nepohyblivé, zajtra absolvujeme vyšetrenie u špecialistu, ktorý určí ďalší postup, dúfam, že potvrdí možnosť konzervatívnej liečby. Zdá sa, že operácia nutná nebude," zdôraznil Iľanovský.

Vlhovú pasujú za nástupkyňu dvojnásobnej víťazky pretekov Svetového pohára, jej kamarátky a tréningovej partnerky Velez-Zuzulovej. Mladučká lyžiarka obsadila pred rokom v slalome SP v Semmeringu senzačné 11. miesto, predtým sa jej podarilo vyhrať preteky Európskeho pohára. Vo svojej obľúbenej disciplíne získala zlato na zimnej olympiáde mládeže a bronz na MSJ. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona