Slovenská rozhodkyňa Súkeníková v Riu: Úžasný pocit

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 17:09 • 2 min
Slovenská rozhodkyňa Súkeníková v Riu: Úžasný pocit

BRATISLAVA - Slovensko bude mať svojho zástupcu na OH 2016 v Riu de Janeiro aj vo futbale. Do konečného výberu rozhodcov sa dostala Mária Súkeníková, ktorá bude pôsobiť v úlohe asistentky v zápasoch ženského turnaja.

slovakia

left justify in out

Súkeníková sa predstaví v trojici spoločne s Rumunkami Petrutou Claudiou Iugulescovou a hlavnou Teodorou Albonovou. Štyridsaťjedenročná rozhodkyňa má bohaté medzinárodné skúsenosti so ženským futbalom - v roku 2015 bola na majstrovstvách sveta v Kanade a v minulosti tiež viedla duely svetového šampionátu hráčok do 20 a 17 rokov. Momentálne ako asistentka rozhodcu pôsobí aj v mužskej Fortuna lige. Jediná slovenská zástupkyňa sa prepracovala do finálneho 88-členného výberu arbitrov, ktorí budú rozhodovať zápasy na olympijskom turnaji od 3. do 21. augusta 2016.

 

"Oznam mi prišiel už minulý týždeň, vo štvrtok večer. Manžel stál vedľa mňa, keď som si čítala mail s tou správou. Úžasný pocit, úžasný," citoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu Súkeníkovú, ktorá je v tejto chvíli zranená. Zranenie utrpela počas ligového zápasu Skalica – Myjava v Senici v prvý májový deň. "Podľa lekárov štyri týždne môj ľahko natrhnutý lýtkový sval potrebuje, robím všetko, čo mi hovoria, aby som sa vrátila na ihriská zdravá."

 

Pre slovenskú špičkovú asistentku to bude už ôsmy vrcholový turnaj – na konte má dva európske šampionáty vo Fínsku (2009) a Švédsku (2013), jeden svetový v Kanade (2015), raz MS žien do 20 rokov v Japonsku (2012, tam aj s finálovou účasťou) a trikrát MS žien do 17 rokov na Novom Zélande (2008), v Trindidade a Tobagu (2010) a v Kostarike (2014). Ešte musí do 18. júla splniť fyzické previerky, bude ich robiť na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies