Slovenská rodina ochorela v Egypte, museli byť letecky prevezení

NETKY.SK • 29 Júl 2017, 11:13 • 2 min
Slovenská rodina ochorela v Egypte, museli byť letecky prevezení

BRATISLAVA - Letecký útvar Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v noci na dnes zabezpečil letecký transport len 13-mesačného dieťaťa z Egypta. Agentúru SITA o tom informoval hovorca ministra vnútra Ivan Netík.

slovakia

left justify in out

Upresnil, že malé dievčatko spolu s rodičmi a súrodencom dnes skoro ráno previezli na Slovensko a všetkých štyroch po prílete dopravili sanitky do nemocnice na bratislavských Kramároch. Ministerstvo vnútra SR na transporte malej pacientky spolupracovalo s ministerstvom zahraničných vecí a ministerstvom zdravotníctva.

„Malé dievčatko ochorelo na závažné infekčné ochorenie počas dovolenky so svojimi rodičmi a ďalším súrodencom v letovisku Marsa Alam. Stav malej pacientky sa rapídne zhoršil. Vzhľadom na to, že nemocnica v dovolenkovej destinácii nebola uspôsobená na diagnostiku a liečbu dievčatka, egyptskí lekári odporučili čo najrýchlejší transport na Slovensko,“ pripomenul Netík.

Zdravotná poisťovňa, v ktorej bola rodina počas dovolenky v Egypte poistená, by dokázala podľa hovorcu ministra vnútra zabezpečiť letecký prevoz až v nedeľu podvečer. „Aj preto sa Ministerstvo vnútra SR rozhodlo do Egypta poslať letecký špeciál. V priebehu štyroch hodín od nahlásenia udalosti odletel do egyptskej Hurghady, kde medzitým pacientku previezli, stroj Fokker 100 s medicínskym vybavením a tímom lekárov z Nemocnice sv. Michala v Bratislave,“ dodal hovorca.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies