Slovenská reprezentantka Vadovičová do finále v R8 na 50 metrov v športovej streľbe v Riu

NETKY.SK • 13 September 2016, 18:35 • 2 min
Slovenská reprezentantka Vadovičová do finále v R8 na 50 metrov v športovej streľbe v Riu

RIO DE JANEIRO - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Veronika Vadovičová postúpila v utorok na XV. paralympijských hrách v Riu de Janeiro do finále malorážky R8 žien na 50 m.

slovakia

left justify in out

V kvalifikácii dosiahla nástrelom 577 druhý najlepší výkon. Z prvého miesta postúpila Číňanka Čang Cchuej-pching v novom paralympijskom rekorde 583.

 

Vadovičová má v Riu na konte už dve zlaté medaily. Najprv ovládla vzduchovú pušku na 10 m v stoji na 40 rán. Potom pridala zlato aj vo vzduchovej puške mix v ľahu na 60 rán.

 

Vadovičová vo finále v R8 na 50 metrov strieborná

 

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Veronika Vadovičová získala v utorok na XV. paralympijských hrách v Riu de Janeiro striebornú medailu v malorážke R8 žien na 50 m. Zlato získala suverénne Číňanka Cchuej-pching Čang v novom rekorde paralympijského finále 455,4 bodov.

 

Vadovičová má v Riu na konte aj dve zlaté medaily. Najprv ovládla vzduchovú pušku na 10 m v stoji na 40 rán. Potom pridala zlato aj vo vzduchovej puške mix v ľahu na 60 rán.

 

Slovensko má tak po šiestich súťažných dňoch už štyri zlaté a dve strieborné medaily. Okrem Vadovičovej najcennejší kov vybojovali aj dráhový cyklista Jozef Metelka a reprezentanti v boccii Samuel Andrejčík, Michaela Balcová a Róbert Ďurkovič. Metelka pridal aj jedno striebro.

 

Tridsaťtriročná Vadovičová postúpila z kvalifikácie do osemčlenného elitného finále nástrelom 577 z druhého miesta. Od zverenky trénera Milana Goleňu bola lepšia len Číňanka Cchuej-pching Čang v novom paralympijskom rekorde 583. Tá dominovala aj vo finále. Za ňou sa odohrávala vyrovnaná dráma, Vadovičová sa postupne dostávala na vyššie pozície a napokon ukoristila striebro.

 

výsledky:

 

ženy - finále R8: 1. Cchuej-pching Čang (Čína) 455,4 - nový rekord paralympijského finále, 2. Veronika VADOVIČOVÁ (SR) 449,4, 3. Yunri Lee (Kór.rep.) 437,8, 4. Manuela Schmermundová (Nem.) 423,2, 5. Lorraine Lambertová (V.Brit.) 412,0, 6. Ja-pching Jen (Čína) 401,6, 7. Natascha Hiltropová (Nem.) 390,9, 8. Natalie Smithová (Austr.) 389,5



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies