Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Vadovičová má okrem zlatej medaily aj zlaté tričko

NETKY.SK • 9 September 2016, 18:25 • 2 min
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Vadovičová má okrem zlatej medaily aj zlaté tričko

RIO DE JANEIRO - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Veronika Vadovičová si vo štvrtok vybojovala na Hrách XV. paralympiády v Riu de Janeiro najcennejšiu medailu vo vzduchovej puške 40 v stoji, no nebolo to jediné zlato, ktoré v ten deň v Brazílii získala.

slovakia

left justify in out

V daný večer jej totiž k veľkému úspechu gratuloval predseda Slovenského paralympijského výboru (SPV) Ján Riapoš a odovzdal Vadovičovej špeciálne zlaté tričko, vyrobené na zákazku SPV. Dostal ho aj jej osobný tréner a priateľ Milan Goleňa. Slávnosť prebehla v priestoroch Slovenského domu, ktorý fungoval aj počas augustovej olympiády a v trochu obmedzenom režime je otvorený aj cez PH 2016.

 

"Som veľmi rád, že máme oficiálne otvorenie tohto domu počas paralympiády a hneď v ňom môžeme osláviť zisk zlatej medaily Veroniky Vadovičovej," povedal Ján Riapoš a po odovzdaní daru, ktorým bolo spomenuté zlaté tričko, s úsmevom dodal: "Máme ich pripravených dosť, takže toto zlato nech slúži ako motivácia a inšpirácia pre ďalších našich športovcov."

 

On sám je ašpirantom na najcennejší kov v stolnom tenise kategórie TT2. Na otvorení sa okrem vedenia SPV zúčastnilo aj viacero slovenských športovcov, nechýbali ani hostia - slovenský veľvyslanec v Brazílii Milan Cigáň či Američanka Ann Codyová z vedenia Medzinárodného paralympijského výboru.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona