Slovenská premiérka I. Radičová vystúpi na svetovom novinárskom kongrese

NETKY.SK • 30 Júl 2010, 11:28 • 2 min
Slovenská premiérka I. Radičová vystúpi na svetovom novinárskom kongrese

Slovenská premiérka I. Radičová vystúpi na svetovom novinárskom kongrese

slovakia

left justify in out

img

Slovenská premiérka Iveta Radičová vystúpi s prejavom na svetovom kongrese Medzinárodného tlačového inštitútu (IPI), ktorý sa bude konať 11.-14. septembra vo Viedni a Bratislave. Informovala o tom novinárska organizácia IPI, ktorá je zameraná na ochranu slobody tlače a zlepšovanie úrovne žurnalistiky.
      Radičová sa prihovorí účastníkom v záverečný deň programu výročného zasadnutia, ktoré bude v Bratislave, pričom odpovie aj na otázky z publika.
      "Som poctená, že táto renomovaná organizácia si vybrala Bratislavu za miesto pre časť svojho Svetového kongresu, a som potešená, že budem prvým slovenským premiérom, ktorý sa na ňom zúčastní," citoval IPI vyjadrenie Radičovej. "Dúfam, že táto udalosť môže predznamenať éru väčšej slobody tlače a tiež väčšiu zodpovednosť médií na Slovensku."
      V Bratislave vystúpi na kongrese aj bývalý slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, a to v rámci panelu "Informovanie o extrémistických politikoch - Ako nové a tradičné médiá pokrývajú politiku extrémizmu".
      Medzi účastníkmi tejto diskusie budú novinár Sergej Danilov zo slovenského rádia Expres, šéfredaktorka rakúskeho denníka Der Standard Alexandra Föderlová-Schmidová či reportér maďarského serveru Index.hu Gábor Miklósi. Diskusiu bude viesť moderátor televízie CNN Jim Clancy.
      Novinárska organizácia IPI so sídlom vo Viedni si v tomto roku pripomína 60. výročie založenia. Štvordňové zasadnutie bude venované spravodajským médiám, novým modelom podnikania, riešeniam pre médiá i možnostiam prežitia slobody tlače v novom mediálnom prostredí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies