Slovenská pošta zrekonštruovala pobočku v Seredi

NETKY.SK • 17 September 2014, 16:59 • 2 min
Slovenská pošta zrekonštruovala pobočku v Seredi

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a.s. po dokončení komplexnej rekonštrukcie otvorila v stredu svoju pobočku v Seredi.

slovakia

left justify in out

Modernizácia stála vyše šesťstotisíc eur a trvala od vlaňajšieho novembra do konca augusta tohto roku. Ako štátna spoločnosť informovala, v rámci rekonštrukcie Pošty Sereď 1 bola vybudovaná moderná a priestranná poštová hala pre verejnosť s piatimi priehradkami a diskrétnou miestnosťou pre klientov. Počet priehradiek sa nezmenil, pričom dve univerzálne priehradky sú určené najmä na rýchle vybavenie, jedna priehradka je balíková a dve sú spoločné. Súčasťou zrekonštruovanej pošty v Seredi je bazbariérový prístup pre hendikepovaných ľudí a mamičky s kočíkmi a zároveň vzrástol počet parkovacích miest.

 

"Rekonštrukcia zahŕňala aj búracie práce, výmenu okien, obnovu elektroinštalácie a sociálnych zariadení, opravy omietok, zateplenie či vymaľovanie budovy," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. "Slovenská pošta pristúpila k modernizácii z dôvodu havarijného stavu priestorov. Tieto boli nevyhovujúce predovšetkým z hľadiska hygieny, prevádzky a bezpečnosti stavby," dodala. 

 

Slovenská pošta v tomto roku plánuje investovať do rekonštrukcie a sťahovania svojich pobočiek po celom Slovensku, ako aj výstavby bezbariérových prístupov celkovo vyše 3 mil. eur. Z toho priamo na veľké aj drobné stavebné úpravy, mimo opráv, chce použiť 2,6 mil. eur, na sťahovanie poštových pobočiek do nových priestorov 317 tis. eur a na výstavbu bezbariérových prístupov pre hendikepovaných ľudí a mamičky s kočíkmi 96 tis. eur. V rámci veľkých opráv budú zrekonštruované aj pošty Čadca 1, v Soli a Rovinke, v Krupine bude zmodernizovaná poštová hala. Do konca roka zriadi tri nové pobočky v Bratislave - dve v obchodných centrách Eurovea a Bory Mall s plochou 178, resp. 320 štvorcových metrov a tretiu na ulici Lovinského. 

 

V minulom roku bolo zrekonštruovaných 36 pôšt, z toho kompletne trinásť, a päť pobočiek sa presťahovalo do nových priestorov. Náklady na všetky rekonštrukcie a presťahovanie pobočiek vlani dosiahli okolo 2,1 mil. eur. Pošta v uplynulom roku otvorila svoju najmodernejšiu pobočku v nákupnom centre Centrál v Bratislave. 

 

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies