Slovenská pošta získala 4. miesto v súťaži o najkrajšiu známku sveta

NETKY.SK • 19 November 2013, 09:53 • 2 min
Slovenská pošta získala 4. miesto v súťaži o najkrajšiu známku sveta

BRATISLAVA - Slovenská pošta získala v konkurencii 70 krajín štvrté miesto v súťaži o najkrajšiu známku sveta.

slovakia

left justify in out

V súťaži Grand Prix de l’exposition WIPA (Wiener internationale Postverzeichnung Ausstellung) organizovanej vo Viedni sa na štvrtom mieste umiestnil hárček poštovej známky Ochrana prírody: Národný park Nízke Tatry – Lomikameň pozmenený, Skalienka ležatá, ktorý Slovenská pošta vydala vlani. Agentúre SITA to povedala hovorkyňa pošty Stanislava Pondelová.

"Ocenenie je o to vzácnejšie, že sa v rebríčku top päť umiestnila ako klasická poštová známka vytlačená technikou oceľotlače na najvyššom mieste, keďže poštové známky na prvých troch miestach boli vyrobené modernými, netradičnými technikami," povedala Pondelová. Švajčiarska známka bola podľa Pondelovej zvláštna tým, že jej perforácia kopírovala siluetu netopiera, hongkongská známka bola vytlačená na hodvábnom papieri a maďarskú známku vytlačili technikou embosovania s motívom parníku Titanic, ktorého predlohu vytvoril slovenský rytec Arnold Feke. 

Grand Prix de l’exposition WIPA je považovaná za najprestížnejšiu medzinárodnú súťaž o najkrajšiu známku sveta. Na Grand Prix získala Slovenská pošta už trikrát prvé miesto, a to v rokoch 2002, 2005 a 2009. Doteraz posledné ocenenie v tejto súťaži bolo tretie miesto za poštovú známku 400. výročie konania Žilinskej synody získané v minulom roku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona