Slovenská pošta zaplatí za medicínsku časť PZS 1,1 mil. eur

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 17:18 • 2 min
Slovenská pošta zaplatí za medicínsku časť PZS 1,1 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a.s. zaplatí za poskytovanie pracovnej zdravotnej služby (PZS) v medicínskej oblasti počas dvoch rokov 1,109 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Na základe výsledku verejnej súťaže, v ktorej pošta prijala jednu ponuku, zákazku získala bratislavská firma ProCare, a.s. Oproti prvotnej predpokladanej hodnote 950 tis. eur je zmluvná cena vyššia o 158,8 tis. eur, resp. o 16,7 %. Slovenská pošta informovala o výsledku tendra vo Vestníku verejného obstarávania, súťaž vyhlásila v januári tohto roka.

 

Na uzavretie čaká aj verejná súťaž na poskytovanie pracovnej zdravotnej služby v nemedicínskej oblasti. Slovenská pošta ju vyhlásila tiež v januári, pričom predpokladaná cena za poskytovanie tejto služby za dva roky je 750 tis. eur bez dane. Pošta pred vyhlásením dvoch samostatných súťaží informovala, že chce tak posilniť transparentnosť a nediskrimináciu, aby sa mohli prihlásiť subjekty, ktoré poskytujú samostatne medicínsku a nemedicínsku časť pracovnej zdravotnej služby. 

 

Medicínske výkony zahŕňajú, napríklad, vykonávanie lekárskych preventívnych prehliadok zamestnancov či psychotestov. Nemedicínske výkony obsahujú vykonávanie meraní faktorov v oblasti pracovného prostredia, spracovávanie odborných posudkov, vykonávanie školení prvej pomoci a kontrol pracovísk objednávateľa, poskytovanie poradenstva zamestnávateľovi a zamestnancom. Slovenská pošta je povinná zabezpečiť pracovnú zdravotnú službu podľa zákona o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci. 

 

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Okrem klasických poštových služieb tak môže poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby. 

 

Investičná skupina Penta na Slovensku pokrýva ambulantnú zdravotnú starostlivosť cez svoju sieť súkromných medicínskych centier ProCare. Tie sú zároveň najväčším poskytovateľom pracovnej zdravotnej služby. Spoločnosť ProCare, a.s. bola založená v máji 2004, ale súčasné meno má od apríla 2007. Má základné imanie takmer 23,8 mil. eur od roku 2013 a jej spoločníkom je od začiatku tohto roka cyperská firma Kure Limited so sídlom v Limassole. Predtým boli vlastníkmi ProCare napríklad holandská firma Wedgesand, B.V., cyperský Gratio Holdings LTD, Slovenský investičný holding a Slovenské investičné družstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona