Slovenská pošta začala tender na nákup nákladných áut

NETKY.SK • 7 Október 2015, 12:19 • 2 min
Slovenská pošta začala tender na nákup nákladných áut

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a. s. vyhlásila avizovanú verejnú súťaž na nákup nových motorových vozidiel do konca roku 2018. Predpokladaná cena za dodanie 194 vozidiel šiestich druhov, vrátane ťahačov a prípojných vozidiel, je 11,05 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (13,26 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Súčasťou zákazky plánovanej celkovo na 95 mesiacov, takmer osem rokov, je aj servis dodaných nákladných automobilov počas ich záručnej lehoty, a to na päť rokov od dodania každého vozidla. Pošta plánuje nakúpiť 126 nákladných skriňových vozidiel do 7,5 tony, desať skriňových áut do 7,5 tony s pohonom na stlačený zemný plyn (CNG), 39 skriňových vozidiel nad 12 ton, ako aj sedem ťahačov návesov, deväť prípojných vozidiel - návesov a tri prívesy.


Uchádzači môžu predkladať ponuky do 18. novembra, rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe troch kritérií. Celková cena zákazky bez dane má relatívnu váhu 55 %, celkové množstvo vyrobenej práce pohonnými jednotkami nákladných vozidiel 40 % a prevádzkové náklady na emisie a tuhé častice 5 %. O dodávateľovi má rozhodnúť následná elektronická aukcia. Uchádzači majú preukázať referencie na dodávku nákladných automobilov za predchádzajúce tri roky v objeme minimálne 6,5 mil. eur bez dane.


"Priemerný vek nákladných motorových vozidiel presahuje osem rokov a majú v priemere najazdených takmer 400-tisíc kilometrov. Viaceré však majú najazdené 1 až 1,5 milióna kilometrov," informovala nedávno hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. Z týchto dôvodov pristúpila spoločnosť k nevyhnutnej obmene technicky a morálne zastaraných nákladných vozidiel. Motorové vozidlá sú prevádzkované v hlavnej prepravnej sieti, regionálnej a oblastnej prepravnej sieti pošty. Slúžia na prepravu zásielok, pričom spoločnosť ročne prepraví, prijme a doručí takmer tristo miliónov listových a balíkových zásielok, reklamných adresovaných zásielok a poštových poukazov.


Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur. Spoločnosť sa mení z tradičného poštového operátora na poskytovateľa širokého portfólia služieb obyvateľom, sprehľadnila doručovanie balíkov a pripravila nové poistné služby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies