Slovenská pošta začala súťaž na upratovanie za 2,8 mil. eur

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 10:06 • 2 min
Slovenská pošta začala súťaž na upratovanie za 2,8 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a. s. vyhlásila avizovanú verejnú súťaž na upratovanie vo svojich a prenajatých priestoroch.

slovakia

left justify in out

Predpokladaná cena za poskytovanie týchto služieb počas dvoch rokov je 2,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 3,36 mil. eur vrátane dane. Malo by sa to týkať 1 586 objektov štátnej spoločnosti s celkovou upratovanou plochou 332,4 tis. štvorcových metrov. Súčasťou zákazky je pranie a prezliekanie bielizne vo vybraných objektoch a dodávka hygienického materiálu v sídle Slovenskej pošty v Banskej Bystrici a hlavnej poštovej budove v Bratislave na Námestí SNP.


Lehota na otváranie ponúk je 3. septembra a o dodávateľovi má rozhodnúť následná elektronická aukcia. Požadovaný objem zmlúv na poskytovanie upratovacích služieb v rokoch 2012 až 2014 je spolu minimálne 3 mil. eur bez dane. Celkový obrat uchádzačov za dva predchádzajúce roky má predstavovať 2,8 mil. eur.


Ako Slovenská pošta oznámila, súčasná rámcová dohoda o poskytovaní upratovacích služieb so spoločnosťou Slovclean, a. s. z roku 2013 uplynie 30. novembra tohto roka. Novú rámcovú dohodu o upratovaní priestorov s vybraným dodávateľom plánuje uzatvoriť na dvadsaťštyri mesiacov s účinnosťou od 1. decembra 2015. Slovenská pošta prevádzkuje viac ako 1 500 pracovísk po celom Slovensku, v ktorých pravidelne zabezpečuje upratovanie a čistenie. Spoločnosť disponuje rôznymi typmi objektov, ako sú technologické centrá, administratívne budovy, poštové pobočky a iné prevádzkové objekty.


"Spoločnosť v snahe znížiť náklady v minulosti prehodnotila spôsob a rozsah zabezpečovania upratovania priestorov, výsledkom čoho bola efektívnejšia realizácia upratovacích služieb. Slovenská pošta ponúkla prednostne možnosť realizovať predmetné služby aj vlastným zamestnancom," uviedla Pondelová. Ak zamestnanci prejavili záujem o poskytovanie tejto služby, firma im umožnila vykonávať danú službu za príslušnú odmenu. "Na miestach, kde nevyužívame vlastné kapacity, je nevyhnutné zabezpečiť tieto služby externe," informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.


Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a 14 tisíc zamestnancov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona