Slovenská pošta vydala nové poštové známky

NETKY.SK • 20 September 2013, 16:35 • 2 min
Slovenská pošta vydala nové poštové známky

VYSOKÉ TATRY – Slovenská pošta dnes vydala dve nové poštové známky s tatranskou tematikou.

slovakia

left justify in out

„Známky vychádzajú v rámci emisného radu Krásy našej vlasti: Tatranské motívy. Prvá je venovaná dolinám, druhá chatám,“ povedal na slávnostnej inaugurácii známok vedúci POFIS-u Martin Vančo. Na prvej známke s nominálnou hodnotou 1,25 eura je Malá Studená dolina a na známke s nominálnou hodnotou 1,45 eura je Chata pri Zelenom plese s Jastrabou vežou. Autorom výtvarných návrhov známok je zakladateľ slovenskej známkovej tvorby, akademický maliar Martin Činovský.

Nominálne hodnoty oboch známok sú podľa Vanča trochu netradičné, ale z prevádzkových dôvodov Slovenskej pošty, ktorá okrem bežných listových zásielok potrebuje aj známky pre iné zásielky. Hodnota 1,25 eura je určená pre doporučenú zásielku 2. triedy do 100 gramov vo vnútroštátnom styku. Druhá poštová známka s nominálnou hodnotou 1,45 je určená pre doporučenú zásielku 1. triedy do 100 gramov vo vnútroštátnom styku. Na Slovensku sú to prvé poštové známky s tatranským motívom v eurovej mene. V roku 1996 vydala pošta tri známky venované tatranským plesám. Vtedy sa na známkach objavili Skalnaté, Štrbské a Popradské pleso. 

Súčasne so známkami vydala pošta aj obálky prvého dňa vydania, samostatne pre obe známky. Slovenská pošta zriadila dnes v Tatranskej Lomnici poštovú priehradku, kde používala príležitostnú pečiatku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona