Slovenská pošta vyčlenila 12,5 milióna eur na zvyšovanie platov

NETKY.SK • 5 Február 2023, 11:00 • 2 min
Slovenská pošta vyčlenila 12,5 milióna eur na zvyšovanie platov

BRATISLAVA - Slovenská pošta (SP) zvýši od prvého marca všetkým zamestnancom platy s tým, že každoročne pôjde o sumu vo výške 12,5 milióna eur. Na tento rok to od marca predstavuje sumu 10,5 milióna eur. Celkovo tak SP investuje do tohtoročných platov vrátane ich zvýšenia viac ako 200 miliónov eur. Informovala o tom v piatok.

slovakia

left justify in out

Na zvýšení platov sa SP dohodla s odborovými organizáciami. "Dôležitým motivátorom zvyšovania miezd bola pre Slovenskú poštu aktuálna sociálna realita, vysoká inflácia a s ňou spojený rast životných nákladov, ktorý neobchádza ani zamestnancov Slovenskej pošty," vysvetlila SP. Zvyšovanie platov je dohodnuté na roky 2022 až 2025 v podnikovej kolektívnej zmluve. K poslednému zvyšovaniu výplat zamestnancov pristúpila SP naposledy v januári 2022. SP je podľa pracovného portálu Profesia.sk druhým najväčším zamestnávateľom na Slovensku s dlhodobou tradíciou a v sektore poštových služieb je najväčšou inštitúciou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona