Slovenská pošta sa komplexne poistila za 3,25 mil. eur

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 09:20 • 2 min
Slovenská pošta sa komplexne poistila za 3,25 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a.s. má za komplexné poistenie počas dva a pol roka zaplatiť 3,25 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Rámcovú dohodu o poskytovaní poistných služieb v rokoch 2014 až 2016 uzavrela so spoločnosťou Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s. Predpokladaná cena zákazky, vyhlásenej vlani v decembri, bola 3,5 mil. eur bez dane. Ako vyplýva z výsledku verejnej súťaže zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania pošta prijala jednu ponuku.ň

 

Súčasťou komplexného poistenia Slovenskej pošty je poistenie majetku, vnútroštátnej prepravy tovaru, zodpovednosti za škodu cestného dopravcu, ako aj havarijné poistenie motorových a prípojných vozidiel, poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla či úrazové poistenie osôb prepravovaných v motorovom vozidle. Súčasťou dohody je aj poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu, finančných škôd spôsobených spoločnosti, hromadné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolania a tiež poistenie liečebných nákladov v zahraničí, úrazové poistenie osôb, poistenie prepravy zásielok a exponátov počas výstavy a povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu pri finančnom sprostredkovaní alebo finančnom poradenstve. 

 

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies