Slovenská pošta sa chce komplexne poistiť na štyri roky

NETKY.SK • 27 September 2016, 10:46 • 2 min
Slovenská pošta sa chce komplexne poistiť na štyri roky

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a. s. pripravuje verejnú súťaž na zabezpečenie komplexného poistenia spoločnosti na roky 2017 až 2020. Cieľom je minimalizovanie možných následkov pri škodách, ktoré môžu vzniknúť na majetku spoločnosti a zdraví zamestnancov. Ako spoločnosť v utorok informovala, predpokladaná hodnota zákazky dosiahne 5,6 mil. eur (1,4 mil. eur ročne), pričom na základe rámcovej dohody budú uzatvorené čiastkové zmluvy na jednotlivé druhy poistenia.

slovakia

left justify in out

"Komplexné poistenie zahŕňa celú škálu poistení, ako poistenie majetku, poistenie vnútroštátnej prepravy tovaru, poistenie zodpovednosti cestného prepravcu, povinné zmluvné poistenie motorových vozidiel, poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu, povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú v súvislosti s výkonom finančného sprostredkovania alebo finančného poradenstva," priblížila hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.


Súčasťou zákazky bude aj úrazové poistenie osôb prepravovaných v služobných motorových vozidlách, poistenie finančných škôd spôsobených spoločnosti, úrazové poistenie osôb, hromadné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolania, ako aj poistenie liečebných nákladov v zahraničí, poistenie prepravy zásielok a exponátov počas prepravy a výstavy. "Jediným hodnotiacim kritériom je najnižšia cena, ktorá bude vyhodnocovaná automatizovaným systémom elektronickej aukcie," uviedla Dorčáková.


Slovenská pošta pri plnení záväzkov, ktoré vyplývajú zo sociálneho programu a starostlivosti o zamestnancov, plánuje poistiť prostredníctvom komplexného poistenia v rámci úrazového poistenia aj pracovníkov, ktorí pre spoločnosť pracujú aj na iné druhy pracovného pomeru ako pracovná zmluva.


"V rámci nového komplexného poistenia pri preprave zásielok dôjde k zvýšeniu poistnej sumy (limitu) na jeden dopravný prostriedok z 10 tis. eur na 100 tis. eur. Bude poistený aj vlastný prepravovaný tovar, v súvislosti s prepravovanou zásielkou budú hradené aj výdaje na opatrenia vykonané na odvrátenie hroziacej poistnej udalosti alebo zmiernenie jej následkov a náklady na prešetrenie poistnej udalosti vykonané treťou stranou," dodala Dorčáková. V prípade poistenia majetku bude zmenená štruktúra poisteného majetku a navýšené poistné krytie takmer o 116 mil. eur.


Predpokladaná hodnota zákazky na poistenie Slovenskej pošty v rokoch 2014 až 2016 predstavovala 1,4 mil. eur ročne, pričom reálne hodnota zákazky po ukončení verejnej súťaže dosiahla sumu 1,2 mil. eur ročne.


Slovenská pošta, a. s. so sídlom v Banskej Bystrici vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur, jej akcie spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť zamestnávala koncom minulého roka 13 570 pracovníkov v prepočítanom počte na plný pracovný úväzok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona