Slovenská pošta rozšírila počet pracovísk pre e-služby štátu

NETKY.SK • 10 November 2014, 13:25 • 2 min
Slovenská pošta rozšírila počet pracovísk pre e-služby štátu

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a.s. znovu rozšírila počet integrovaných obslužných miest pre poskytovanie elektronických služieb štátu. Ako v pondelok informovala, výpisy z Obchodného registra na právne účely a z Registra trestov, vrátane odpisu tohto registra, je možné od novembra získať na počkanie už na jej tristo pobočkách.

slovakia

left justify in out

Napríklad, len na dvanástich pilotných pracoviskách od začiatku poskytovania tejto služby v júli do októbra vydali 7 468 výpisov z Registra trestov. Pokiaľ v júli poskytli 855 týchto výpisov, v auguste 1 527, v septembri 2 166 a v októbri 2 920. Štátna poštová spoločnosť očakáva ďalší nárast po zvýšení počtu pracovísk.

Slovenská pošta chce byť lídrom v poskytovaní asistovaných služieb e-Governmentu. "Zákazníkom chceme ponúkať lacnejšie a dostupnejšie služby a produkty. Zároveň chceme vytvoriť univerzálnu pobočkovú infraštruktúru, ktorá dokáže obsiahnuť viacero služieb, aby si ľudia pod jednou strechou mohli vybaviť jednoduché služby z rôznych oblastí,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker. 

 

Pošta rozšíri poskytovanie výpisu z listu vlastníctva na právne účely zo súčasných dvanásť pilotných pracovísk na všetkých tristo od 1. februára 2015. A v rozširovaní služieb chce pokračovať. Komunikuje aj so zdravotnými poisťovňami o možnosti poskytovania základných služieb pre ľudí, ktoré často potrebujú. "Išlo by napríklad o výpis z karty poistenca či o rôzne potvrdenia pre živnostníkov a podnikateľov o zaplatení zdravotného poistenia,“ uviedol Drucker. "Ďalej uvažujeme o rozšírení portfólia našich služieb o služby zamerané na riešenie najčastejších životných situácii, ktorým občan počas svojho života čelí, napríklad presťahovanie," dodal. Súčasťou tejto služby bude komplexné vybavenie zmeny adresy v zdravotnej poisťovni, u dodávateľov energií či 

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona