Slovenská pošta rozšíri systém pre logistiku za 1,7 mil. eur

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 13:39 • 2 min
Slovenská pošta rozšíri systém pre logistiku za 1,7 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a.s. zaplatí za rozšírenie informačného systému pre riadenie logistickej siete 1,43 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 1,72 mil. eur vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z výsledku verejného obstarávania, zákazku zadala firme Martes, s. r. o. zo Žiliny cez rokovacie konanie bez výzvy na súťaž, keďže tieto služby môže z technických dôvodov poskytnúť len určitý dodávateľ. Predpokladaná cena bola 1,41 mil. eur bez dane (1,69 mil. eur s daňou).

 

Štátna poštová spoločnosť používa na riadenie logistickej siete informačný systém Logis. Rozšírený informačný systém bude podľa pošty v oblasti operatívneho riadenia využívať jeho databázu zásielok a tiež dátové entity informačného systému Prevádzkový reporting, do ktorého budú doimplementované vyhodnocovania ďalších interných kľúčových ukazovateľov výkonnosti. Základnú víziu a rozsah IT podpory spoločnosti určil projekt 31 Logistika a doručovanie. Práve realizovaný projekt implementácie informačného systému Prevádzkový reporting vytvára technologické a informačné zázemie pre realizáciu riešenia na podporu riadenia logistickej siete. 

 

Slovenská pošta v tomto roku uzavrela s Martesom ďalšie dva menšie kontrakty. Dvojročná zmluva o poskytovaní podporných služieb pre zabezpečenie prevádzky informačného systému Medzinárodná pošta na základe dohodnutých cieľových úrovní má hodnotu 172,74 tis. eur bez dane (207,3 tis. eur s daňou). Rámcová dohoda na dodávku, pozáručné opravy a servis elektronických listových, balíkových, univerzálnych a mobilných váh za 400 tis. eur bez dane (480 tis. eur s daňou) je platná tiež dva roky. Štyri zmluvy a jedna rámcová dohoda Slovenskej pošty a Martesu z minulého roku dosiahli hodnotu vyše 3 mil. eur bez dane (3,62 mil. eur s daňou). Najväčší objem z nich má zmluva o poskytovaní podporných služieb pre zabezpečenie prevádzky informačného systému Logis - 1,64 mil. eur bez dane (1,97 mil. eur s daňou). 

 

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a 14 tisíc zamestnancov. 

 

Spoločnosť Martes, s. r. o. bola založená v decembri 1994 a vznikla zápisom do Obchodného registra v marci 1995. Zaoberá sa vývojom, implementáciou a prevádzkou softvérových riešení pre logistiku a telekomunikácie. Vyrába a predáva elektronické váhy pre obchodné a priemyselné účely. Vlastníkom firmy je žilinská spoločnosť Nové Technológie, spol. s r. o., zastúpenie má aj v Česku a Rakúsku, eviduje základné imanie 109,54 tis. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies