Slovenská pošta rozbieha vydávanie listov vlastníctva

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 13:27 • 2 min
Slovenská pošta rozbieha vydávanie listov vlastníctva

BANSKÁ BYSTRICA - Výpis z listu vlastníctva na právne účely si občania budú môcť vybaviť aj na poštách.

slovakia

left justify in out

Štátny podnik Slovenská pošta dnes v spolupráci s Úradom geodézie, kartografie a katastra SR pilotne spustil túto službu na 12 vybraných poštách a do mesiaca ju plánuje spustiť aj v ďalších vyše 200 poštách s takzvanými integrovanými obslužnými miestami. „Verím, že v priebehu nasledujúcich týždňov overíme pilotnú prevádzku a túto službu budeme ponúkať na všetkých pracoviskách, na ktorých je už dnes možné vybaviť výpis z obchodného registra,“ povedal pre agentúru SITA generálny riaditeľa Slovenskej pošty Tomáš Drucker.

 

Ako ďalej uviedol, v súčasnosti sú integrované obslužné miesta na 213 poštách a do konca tohto roka ich má byť 300. „V priebehu budúceho roka zvažujeme rozšíriť ich počet na konečné číslo 500 pôšt, na ktorých bude možné takéto služby vybaviť. Zároveň plánujeme aj rozšírenie týchto služieb. Už v lete by sme radi spustili službu výpisu a odpisu z registra trestov a máme v príprave aj ďalšie služby v spolupráci so zdravotnými poisťovňami,“ dodal Drucker.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies