Slovenská pošta optimalizuje svoju organizačnú štruktúru

NETKY.SK • 19 August 2016, 10:35 • 2 min
Slovenská pošta optimalizuje svoju organizačnú štruktúru

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a. s. zefektívňuje svoje procesy, optimalizuje organizačnú štruktúru a do konca roka plánuje zaviesť ďalšie nové služby a produkty.

slovakia

left justify in out

Chce sa tak ešte viac priblížiť potrebám občanov. Ako štátna spoločnosť v piatok informovala, upravená organizačná štruktúra začne platiť od 1. októbra tohto roka. Jej cieľom je skvalitnenie riadenia pôšt a zvýšenie ich výkonnostného potenciálu so zámerom naplniť strategické plány, zvýšiť výnosy a zabezpečiť dlhodobú stabilitu na konkurenčnom trhu poštových ako aj iných služieb.


Zmena organizačnej štruktúry súvisí s racionalizáciou riadenia a zlepšením organizačných podmienok pre úspešné zavádzanie nových produktov a služieb v rámci univerzálnej pobočkovej siete. Bude sa týkať maximálne 191 zamestnancov a účelom tejto zmeny nie je ich prepustenie, ale umožnenie inej vhodnej práce. Môžu sa prihlásiť aj do výberových konaní na novozriadené pracovné miesta. O realizácii organizačnej zmeny, vrátane prijatých opatrení na elimináciu dopadov na zamestnanosť, bude Slovenská pošta rokovať so zástupcami zamestnancov s tým, že umožní zamestnancom uplatnenie v novej organizačnej štruktúre.


"V nadchádzajúcom období sa sústredíme na ďalšie inovácie našich služieb, produktov, pobočiek, automatizáciu, rozširovanie a skvalitňovanie všetkých výkonov, ako aj na modernizáciu našich technológií. Cieľom je priblížiť sa najnovším trendom a potrebám našich zákazníkov, no najmä uľahčiť život bežným občanom," povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Róbert Gálik. "Zároveň chceme zvýšiť efektivitu a produktivitu v rámci spracovania a logistiky a tiež zväčšiť predajný potenciál našej pobočkovej siete,“ uviedol.


Občania budú môcť platiť od 1. októbra na poštových pobočkách aj kartou všetkých komerčných bánk za dva najvyužívanejšie typy poštových poukazov - poštový poukaz ekonomický a poštový poukaz na účet. Cez tieto dva typy poukazov sa realizuje najväčší objem úhrad poštového platobného styku. Pôjde o platby kartou do sumy 1 500 eur. Slovenská pošta tak reaguje na požiadavky občanov platiť všetkými typmi platobných kariet. Možnosť bezhotovostných úhrad umožňuje upravená licencia od Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb. Spoločnosť chce postupne zavádzať aj bezhotovostnú úhradu za ďalšie tovary a služby.


Pošta do konca roka zavedie novinky aj v balíkovom portfóliu, ktoré vníma z pohľadu svojej budúcnosti ako veľmi perspektívny a kľúčový. "Potenciál balíkového trhu si plne uvedomujeme, preto sme už vlani spustili moderné plne automatizované triediace balíkové linky v Košiciach a v Bratislave, ktoré sú schopné spracovať celkovo 15-tisíc zásielok za hodinu. V tomto roku plánujeme nasadiť do prevádzky aj nové spracovateľské stredisko v Žiline spolu s obnovenou technológiou pre listy aj balíky," priblížil Gálik.


Úplne novou službou v tejto oblasti bude sprevádzkovanie prvých samoobslužných poštových terminálov, tzv. balíkomatov. "Hlavným cieľom je poskytovať vo vybraných lokalitách svoje služby predovšetkým v oblasti balíkového doručovania v režime 24/7, čo znamená 24 hodín denne a 7 dní v týždni,“ poznamenal šéf Slovenskej pošty.


Slovenská pošta chce podávanie balíkov a expresných zásielok znížením cien ešte viac zatraktívniť a zlacniť pre obyvateľstvo. Pri vybraných typoch balíkov, najmä podaných cez elektronický podací hárok, pôjde o zníženie až do výšky 20 centov. Pošta rozširuje aj možnosti podaja zapísaných zásielok cez ePodací hárok pre doporučené, poistené listy a úradné zásielky. Využíva to už vyše 125-tisíc zákazníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies