Slovenská pošta oddnes poskytuje výpis z registra trestov na právne účely

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 11:58 • 2 min
Slovenská pošta oddnes poskytuje výpis z registra trestov na právne účely

BRATISLAVA - Od dnešného dňa poskytuje Slovenská pošta výpis z registra trestov na právne účely aj pre právnické osoby.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková, Výpisy pre právnické osoby je možné vybaviť na 601 pracoviskách IOMO (Integrované obslužné miesta). Žiadateľom o túto službu môže byť právnická osoba so sídlom v SR zastúpená svojimi štatutármi alebo splnomocnencom. Právnická osoba môže žiadať o poskytnutie iba svojho výpisu z registra trestov. Cena služby je rovnaká ako za výpis z registra trestov pre fyzické osoby, teda 3,90 eur s DPH.


Na vystavenie výpisu je potrebné predložiť výpis z príslušného registra, v ktorom je právnická osoba - žiadateľ zapísaná a v ktorom je uvedené obchodné meno alebo názov právnickej osoby, sídlo právnickej osoby, identifikačné číslo právnickej osoby, ak bolo pridelené, meno, priezvisko, adresu trvalého pobytu a dátum narodenia fyzickej osoby, ktorá je oprávnená konať v mene právnickej osoby a označenie registra, v ktorom je právnická osoba zapísaná. Po overení totožnosti žiadateľa, respektíve splnomocnenca, podpise žiadosti žiadateľom alebo splnomocnencom a potvrdení zo strany pošty, odovzdá jeden rovnopis žiadosti zamestnanec žiadateľovi. Výpis poskytne pošta v listinnej podobe spravidla na počkanie.


Na Integrovaných obslužných miestach je okrem výpisu, respektíve odpisu z registra trestov pre právnické aj fyzické osoby možné získať aj výpis z listu vlastníctva alebo výpis z obchodného registra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies