Slovenská pošta obnoví zastaranú výpočtovú techniku za 15 miliónov eur

NETKY.SK • 5 August 2014, 13:22 • 2 min
Slovenská pošta obnoví zastaranú výpočtovú techniku za 15 miliónov eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta (SP) hľadá dodávateľa výpočtovej techniky a súvisiacich služieb.

slovakia

left justify in out

Predpokladaná hodnota zákazky je 15 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) na obdobie troch rokov. Spoločnosť na ňu vyhlásila verejnú súťaž.
     

"Cieľom verejnej súťaže je obnova zastaraného technického vybavenia pôšt a významné zníženie nákladov na servis a opravy týchto zariadení. Pošta zabezpečením moderných zariadení výpočtovej techniky naplní rozvojové a inovačné zámery spoločnosti v oblasti priblíženia poštových služieb a služieb štátu bližšie k občanovi," uviedla pre TASR hovorkyňa SP Stanislava Pondelová.
     

Predmetom obstarávania je komplexná dodávka malej výpočtovej techniky, predovšetkým osobných počítačov, notebookov, tlačiarní a bezpečnostných komponentov vrátane servisu týchto zariadení. Slovenská pošta v súčasnosti prevádzkuje infraštruktúru s viac ako 8500 pracovnými stanicami na vyše 1500 pobočkách po celom území Slovenska.
     

"Väčšina zariadení je morálne a fyzicky zastaraná, keďže viac ako polovica z nich je staršia ako sedem rokov. Časť uvedených zariadení umožňuje pošte poskytovať okrem klasických poštových služieb aj služby finančné, bankové, komunikačné a služby približujúce elektronický výkon verejnej moci občanovi," doplnila Pondelová. Výmenou techniky sa podľa nej zároveň zvýšia bezpečnostné štandardy v oblasti ochrany dát aj osôb pracujúcich s hotovosťou.
     

Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 12. septembra tohto roka, rozhodovať bude najnižšia cena. Rámcovú dohodu uzavrie pošta s dvoma najúspešnejšími uchádzačmi. Každú konkrétnu objednávku plánuje opakovane zaradiť do súťaže medzi touto dvojicou dodávateľov prostredníctvom elektronickej aukcie. "Uvedený postup zabezpečí pošte najvýhodnejšiu cenu aj z pohľadu aktuálneho vývoja cien na trhu v danom čase," vysvetlila jej hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona