Slovenská pošta obmení rovnošaty a odevy za vyše 4 mil. eur

NETKY.SK • 10 September 2015, 14:22 • 2 min
Slovenská pošta obmení rovnošaty a odevy za vyše 4 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a.s. pripravuje pravidelnú výmenu rovnošiat pre svojich zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Vyhlási verejnú súťaž na dodávku rovnošiat a pracovných odevov počas troch rokov. Predpokladaná cena by podľa predbežného oznámenia vo Vestníku verejného obstarávania mala predstavovať 4,32 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,18 mil. eur vrátane dane).


"Slovenská pošta poskytuje rovnošaty podľa schválenej organizačnej smernice viac ako 11 tisíc zamestnancom, ktorí sú rozdelení do piatich kategórií," informovala vo štvrtok hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. "Úspešný uchádzač ušije, zabalí a dodá rovnošatu, resp. pracovný odev každému oprávnenému zamestnancovi. Rámcovú dohodu s dodávateľom tovaru plánujeme uzatvoriť na obdobie 36 mesiacov s účinnosťou od 1. decembra 2015," uviedla.


Súčasná rámcová dohoda na dodávku rovnošiat a pracovných odevov s dodávateľom Zornica Banko Fashion, a.s. Bánovce nad Bebravou z decembra 2011 bola podpísaná na štyri roky a jej platnosť končí v novembri 2015. Zmluvná cena je 4,3 mil. eur bez dane (5,16 mil. eur s daňou), z toho za dodávku rovnošiat 4,16 mil. eur a pracovných odevov 141,6 tis. eur bez dane.


Slovenská pošta poskytuje rovnošaty vybraným kategóriám zamestnancov. Má 5 940 priehradkových zamestnancov a vedúcich pôšt. "Týmto sú pridelené rovnošaty, ktoré pozostávajú z bielej blúzky, resp. polokošele s krátkym aj dlhým rukávom, modrej vesty, sukne alebo nohavíc, poskytovaný je žltý šál pre ženy, resp. kravata pre mužov. Súčasťou odevu je aj modrý sveter určený na prechodné obdobie (jar, jeseň)," priblížila Pondelová. V prípade vedúcich je rovnošata doplnená o modré sako.


Spoločnosť má aj 5 100 poštových doručovateľov, ktorí pracujú prevažne v teréne. "Ich odev musí byť vhodný do zimného a letného obdobia, teda do nepriaznivých poveternostných podmienok, ako je napríklad vietor či dážď. Zároveň musí byť dostatočne pohodlný a najmä účelný. Z týchto dôvodov poštovým doručovateľom poskytujeme také druhy rovnošiat, ktoré majú variabilné využitie," uviedla Pondelová. Je to najmä vesta flisová s odopínateľnými rukávmi, nositeľná počas celého roka, v zimnom období v kombinácii s bundou ako ochranou proti chladu. Uprednostňuje sa využívanie viacvrstvového oblečenia. "Doručovateľom tiež poskytujeme trojštvrťové nohavice na letné obdobie a na zimné obdobie zateplené nohavice. Obuv je poskytovaná v troch variantoch: letná - sandále, jar/jeseň - uzatvorená obuv a zateplená obuv na zimu," dodala. Oblečenie dostávajú aj vodiči a zamestnanci expresných a balíkových služieb.


Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur. Spoločnosť sa mení z tradičného poštového operátora na poskytovateľa širokého portfólia služieb obyvateľom, sprehľadnila doručovanie balíkov a pripravila nové poistné služby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies