Slovenská pošta dnes draží nedoručené zásielky

NETKY.SK • 15 Október 2016, 13:59 • 2 min
Slovenská pošta dnes draží nedoručené zásielky

TRNAVA - Takmer stovka predmetov, ktoré sa nepodarilo doručiť adresátom, sa dnes draží v priestoroch pobočky Slovenskej pošty na Dohnányho ulici v Trnave.

slovakia

left justify in out

Záujemcovia si budú môcť vybrať spomedzi 96 predmetov. Je medzi nimi napríklad oblečenie, kozmetika, kuchynská elektronika, mobilný telefón, ale aj vianočný stromček. Najnižšia vyvolávacia cena je dve eurá. Za túto sumu je možné vydražiť puzdro na udicu a plaváky i osobnú váhu.

 

Najdrahším predmetom je GPS navigácia, ktorú budú dražiť za vyvolávaciu cenu 45 eur. Záujemcovia môžu licitovať najmä o oblečenie, obuv, kozmetiku, módne doplnky, panvice, mlynčeky či domáce spotrebiče, ako sú vysávač, indukčné variče, kuchynské roboty, elektrický šľahač. Medzi ponúkanými predmetmi sú aj mobilný telefón, topánky, kolieskové korčule, bežky, bedmintonové rakety, koberec, ale aj deky a knihy. Ako na svojej webovej stránke zverejnila Slovenská pošta, a.s., celková vyvolávacia cena všetkých dražených predmetov je 832 eur.

 

Pošta organizuje dražbu nedoručiteľných poštových zásielok pravidelne raz ročne a zo strany verejnosti je o ňu vždy veľký záujem. Od začiatku tohto roka bolo na Slovensku zaevidovaných viac ako 114.000 nedoručených zásielok. Do dražby však môžu ísť iba tie, ktoré nie sú predmetom poštového tajomstva. Väčšina zásielok nemohla byť doručená pre nesprávne uvedenú adresu, zmenu bydliska alebo zmeškanie odbernej lehoty. Ak nie je možné zásielku vrátiť odosielateľovi, Slovenská pošta uchováva tri mesiace listové zásielky, v prípade doporučenej pošty a balíkov je lehota jeden rok. Výťažok z dražby, po odrátaní nákladov spojených s jej organizáciou, je zaslaný odosielateľovi zásielky.

 

Nedoručiteľné zásielky z celého Slovenska skladuje Slovenská pošta v Poštovej ohlasovni a úložni v Trnave. V roku 2015 nebolo možné doručiť vyše 154.000 zásielok. Z toho najväčší objem predstavujú obyčajné listy v počte 136.927, nasledujú doporučené listy, ktorých bolo 14.508, a 2903 balíkov. Za obdobie prvých deväť mesiacov roku 2016 zaevidovala Slovenská pošta zo 114.000 nedoručených zásielok 101.939 obyčajných listov, 11.274 doporučených listov a 1309 balíkov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies