Slovenská pošta chce obnoviť zastaranú výpočtovú techniku za 14,9 milióna eur

NETKY.SK • 28 Január 2015, 16:18 • 2 min
Slovenská pošta chce obnoviť zastaranú výpočtovú techniku za 14,9 milióna eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta chce obnoviť zastaranú výpočtovú techniku na svojich pobočkách za 14,9 milióna eur. Podľa hovorkyne Stanislavy Pondelovej však plánuje po uskutočnenom tendri uzatvoriť zmluvu s dvoma úspešnými uchádzačmi súťaže, firmami Atos IT Solutions and Services a EMM.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi prebehnú následne jednotlivé elektronické aukcie na čiastkové dodávky konkrétnych zariadení. Pošta preto odhaduje, že suma 14,9 milióna eur nie je konečná a elektronické aukcie medzi firmami prinesú ďalšie finančné úspory. 
     

Nákup novej výpočtovej techniky odôvodňuje pošta tým, že väčšina jej zariadení je morálne a fyzicky zastaraná, keďže viac ako 50 % z nich má šesť a viac rokov. Denne pritom pracovníci Slovenskej pošty vo vyše 1500 pobočkách na celom Slovensku obslúžia viac ako 160.000 zákazníkov.
     

"Slovenská pošta zabezpečením moderných zariadení výpočtovej techniky naplní rozvojové a inovačné zámery spoločnosti v oblasti priblíženia poštových služieb a služieb štátu k občanovi," opísala Pondelová. Jedným z kľúčových cieľov je podľa jej slov aj zvýšenie bezpečnostných štandardov, a to v oblasti ochrany dát a tiež aj osôb pracujúcich s hotovosťou.
     

Súčasťou súťaže na dodávku malej výpočtovej techniky, najmä osobných počítačov, notebookov, tlačiarní či bezpečnostných komponentov, je predĺžená záručná lehota vrátane servisu týchto zariadení, a to na tri alebo päť rokov. "Predĺžená záručná lehota zabezpečí Slovenskej pošte zníženie nákladov na servis výpočtovej techniky v predpokladanej hodnote 300.000 eur," vyčíslila Pondelová.
     

Aj po tomto nákupe však bude mať pošta množstvo pôvodných morálne a fyzicky zastaraných zariadení starších ako päť rokov. Preto spoločnosť podľa hovorkyne pripravuje súťaž na pozáručný servis výpočtovej techniky, ako sú pracovné stanice, tlačiarne, snímače čiarových kódov, čítačky čipových kariet a podobne. Predpokladaná hodnota zákazky je 370.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) na obdobie troch rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies