Slovenská pošta chce byť ďalším telefónnym operátorom!

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 12:00 • 2 min
Slovenská pošta chce byť ďalším telefónnym operátorom!

BRATISLAVA - Slovenská pošta (SP) môže byť tretím virtuálnym operátorom, a to napriek tomu, že ju ľudia na Slovensku spájajú v prvom rade s roznášaním listov a balíkov. Pri prieniku na telekomunikačný trh sa spolieha aj na známosť značky. Informoval o tom dnes denník Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

"Máme záujem," potvrdil zámer v rozhovore týždňa pre HN generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker. Ako dodal, dôležité je, aby takáto nová aktivita pre nich bola efektívna. Definitívne rozhodnutie by podľa neho malo padnúť v horizonte niekoľkých týždňov.

 

Dôvod takéhoto kroku je jednoduchý – pošta má najväčšiu pobočkovú sieť. Ak si ju chcú podľa Druckera udržať, musia hľadať komplexné služby pre zákazníkov. Na druhej strane sa však firma na prvý pohľad púšťa do pomerne nestáleho biznisu. Úspešnosť doterajších virtuálnych operátorov bola len 50-%. Z pôvodne štyroch zostali na našom trhu len dvaja, a to FunFón a Tesco Mobile. Tí majú zatiaľ približne 200.000 zákazníkov, čo je stále len zlomok z počtu ľudí, ktorí využívajú služby troch veľkých operátorov.

 

"Slovensko je pre virtuálnych operátorov malý trh a veľkí hráči na trhu tvoria dostatočnú ponuku," konštatoval odborník na IT a vedúci časopisu Techbox Roman Calík. Okrem toho môže svoju úlohu zohrávať aj konzervatívny prístup Slovákov, ktorí v čoraz väčšej miere veria overeným zabehnutým značkám.

 

Práve tento faktor však dáva pošte, na rozdiel od ostatných, konkurenčnú výhodu. Ako vysvetlil šéfredaktor časopisu PC Revue Ondrej Macko, najmä starší ľudia si totiž ešte z minulosti spájajú jej prepojenie s telekomunikáciami, a preto má podľa neho na trhu šancu uspieť.

 

Odborníci na telekomunikačný sektor tak vidia v prípadnom rozhodnutí pošty poskytovať služby mobilného virtuálneho operátora skôr pozitíva ako negatívna. "Slovenská pošta má šancu stať sa silným virtuálnym operátorom. Má obrovskú sieť pobočiek a dôveru ľudí, čo môže byť rozhodujúce pre úspech," konštatoval Calík.

 

Aby sa však skutočne aj mohla stať virtuálnym operátorom, musí spolupracovať s niektorým z veľkých operátorov. Drucker rokovania konkretizovať nechcel. Ako však dodal, spolupráca je možná s ktorýmkoľvek z operátorov, závisí od vzájomných očakávaní a podmienok. "Spolupráca s novým operátorom pre nás predstavuje potenciálne aj možnosť zúčastnenia sa na podnikaní nového operátora," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies